Bild: Dynamate

Apr 4, 2017

SSG och DynaMate lanserar träningskoncept för industrin


SSG och DynaMate lanserar tillsammans ett nytt träningskoncept för industrin med ambitionen att skapa en hållbar produktivitet i världsklass. – Vi lanserar detta för att svensk industri ska bli mer hållbar och konkurrenskraftig mot omvärlden, säger Mats Jakobsson, VD på SSG.

I dag på konferensen DI Hållbarhet lanseras ett nytt komplett träningskoncept för svensk industri med syfte att öka produktiviteten och höja konkurrenskraften mot omvärlden. Konceptet kallas för Flow och ger industrin ett behovsanpassat träningsprogram för att kunna förbättra sin produktivitet. Konceptet är ett samarbete mellan SSG Standard Solutions Group, som har lång erfarenhet av att skapa standardiserade lösningar för industrin, och DynaMate, som är experter inom underhåll och verksamhetsutveckling.

– Fordonsindustrin är duktiga inom produktivitet och DynaMate har gjort ett bra jobb inom detta. Med deras expertis inom underhållsfrågor och SSGs filosofi med att samverka inom industrin och leverera standardiserade tjänster, kan vi hjälpa industrin att maximera sin produktivitet och använda sina resurser på ett hållbart sätt, säger Mats Jakobsson, VD för SSG.

– SSG och DynaMate vill båda vara med vara med och utveckla framtidens industri. Därför passar vårt samarbete bra ihop och vi ser fram emot mer, säger Johannes Holmberg, divisionschef på DynaMate.

Träning för att öka produktiviteten

Med Flow skapas processer för en hållbar produktion och underhåll utifrån en organisations förutsättningar och vilja förbättra produktiviteten. Arbetet startas med en nulägesanalys där man utefter resultat skapar ett träningsprogram som innehåller ett antal åtgärder och aktiviteter, som till exempel utbildningar, rådgivning, handböcker och en analys av prestationsförmågan. Man får även en jämförelse mot andra företag om hur produktiviteten ser ut. Vid avslutat arbete finns ett förbättrat flöde, ett flow, inom organisationen.

– Vi lanserar detta för att svensk industri ska bli mer hållbar och konkurrenskraftig mot omvärlden, säger Mats Jakobsson. Vi tror att Flow bidrar till ökad produktivitet och hållbarhet inom flera aspekter. Genom att svensk industri blir mer produktiv ökar vår konkurrensfördel mot världen.

– En industri som ska finnas i många år måste vara hållbar, vilket ställer krav på en hög produktivitet, säger Johannes Holmberg. Med Flow tränar vi en organisation att nå sin fulla potential, och skapar därmed en effektivare verksamhet som är mer lönsam.

Mer information lämnas gärna av

Mats Jakobsson
VD, SSG Standard Solutions Group
070 564 35 53
mats.jakobsson@ssg.se

ssg
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • dmgmori Reportage

  Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

  Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
  217

 • Teknik

  Fräsarna går på djupet

  Dormer Pramet har utvidgat sitt fräsprogram för formverktygstillverkning och övrig bearbetning med ett flertal nya produkter.
  17