Petra Einarsson. Foto: Sandvik.

Oct 30, 2017

Sandvik-topp lämnar för ny roll som koncernchef i förpackningsindustrin


Hon efterträds av en annan långvägare inom Sandvik-koncernen.

Sandvik har utsett Göran Björkman till ny chef för affärsområdet Sandvik Materials Technology och medlem av Sandviks koncernledning. Den 1 november efterträder han Petra Einarsson som lämnar bolaget för att bli vd och koncernchef för BillerudKorsnäs. 

Petra Einarsson kommer vid årsskiftet att efterträda Per Lindberg som efter 12 framgångsrika år, på egen begäran, lämnar BillerudKorsnäs för ett nytt uppdrag. Hon har sedan 2013 varit chef för Sandvik Materials Technology och dessförinnan varit verksam i ett antal olika ledande positioner inom Sandvikkoncernen.

Göran Björkman, 51 år, har arbetat i Sandvik-koncernen sedan 1990 varav nästan 20 år inom koncernens materialteknikaffär. För närvarande innehar han rollen som Vice President Production vid Sandvik Coromant liksom Vice President Production Strategy för Sandvik Machining Solutions.

− Göran Björkman har med sin omfattande erfarenhet de rätta egenskaperna att leda Sandvik Materials Technology på vägen framåt. Som alla vet befinner sig detta affärsområde i en utmanande situation. Jag är övertygad om att Göran Björkman kommer att tillföra det strategiska och affärsorienterade fokus som affärsområdet nu behöver, säger Sandviks vd och koncernchef, Björn Rosengren.

− Jag vill ta tillfället i akt att uttrycka min tacksamhet till Petra Einarsson för hennes hängivna insatser för Sandvik under nästan 30 år. Jag vill samtidigt önska henne lycka till i hennes nya roll som vd för förpackningsindustri-koncernen BillerudKorsnäs, säger Björn Rosengren.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT