Foto: SSAB.

Mar 25, 2019

SSAB Tavastehus tilldelas fordonsindustrins certifiering


Tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin.

Efter DNV GL:s revision av driften på SSAB Tavastehus har anläggningen erhållit IATF- certifieringen 16949:2016. Denna certifiering definierar kraven på kvalitetshanteringssystem för organisationer inom fordonsindustrin.

– Den certifiering vi tilldelats stödjer uppnåendet av SSABs tillväxtmål inom fordonsindustrin liksom ökad försäljning av premiumprodukter. IATF-certifieringen är ett erkännande av vårt långsiktiga och hårda arbete i Tavastehus. Den innebär också att vi kan visa kunderna inom fordonsindustrin att vår produktion uppfyller kraven i denna standard, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe.

Att upprätthålla certifieringen innebär en kontinuerlig process som kräver att vi övervakar prestanda och leveranssäkerhet för våra produkter. DNV GL kommer att genomföra revisioner på anläggningen varje år.

SSAB Tavastehus tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin. Dessa produkter inkluderar ultrahållfast galvaniserat stål, som bland annat används vid tillverkning av säkerhetskomponenter i bilar.

Rörvalsverket i Tavastehus och SSAB Borlänge i Sverige har sedan tidigare denna certifiering. Certifieringsprojekt pågår för närvarande på anläggningarna i Brahestad (Finland) och Arendal (Sverige).
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  42
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  436