Foto: SSAB.

Mar 25, 2019

SSAB Tavastehus tilldelas fordonsindustrins certifiering


Tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin.

Efter DNV GL:s revision av driften på SSAB Tavastehus har anläggningen erhållit IATF- certifieringen 16949:2016. Denna certifiering definierar kraven på kvalitetshanteringssystem för organisationer inom fordonsindustrin.

– Den certifiering vi tilldelats stödjer uppnåendet av SSABs tillväxtmål inom fordonsindustrin liksom ökad försäljning av premiumprodukter. IATF-certifieringen är ett erkännande av vårt långsiktiga och hårda arbete i Tavastehus. Den innebär också att vi kan visa kunderna inom fordonsindustrin att vår produktion uppfyller kraven i denna standard, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe.

Att upprätthålla certifieringen innebär en kontinuerlig process som kräver att vi övervakar prestanda och leveranssäkerhet för våra produkter. DNV GL kommer att genomföra revisioner på anläggningen varje år.

SSAB Tavastehus tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin. Dessa produkter inkluderar ultrahållfast galvaniserat stål, som bland annat används vid tillverkning av säkerhetskomponenter i bilar.

Rörvalsverket i Tavastehus och SSAB Borlänge i Sverige har sedan tidigare denna certifiering. Certifieringsprojekt pågår för närvarande på anläggningarna i Brahestad (Finland) och Arendal (Sverige).
 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  8
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT