Sep 7, 2016

SSAB Strenx har intagit Norge


Att använda Strenx material i produktionen har varit ett naturligt val för Duun Industrier under många år. Efter en utvärderingsprocess av SSAB har Duun nu också blivit den första norska medlemmen av den exklusiva skaran företag som är en del av My Inner Strenx.

SSAB utsåg nyligen Duun Industrier från Åsen till den första My Inner Strenx-medlemmen i Norge. Duun Industrier producerar, bland annat - olika vedprocessorer, frontlastare, snöslungor och sandspridare, och har gjort det i 60 år


-    Det här familjeföretaget har funnit i 60 år nu och det känns som ett naturligt steg för oss att ansöka om denna certifiering. Vi har alltid strävat efter att ligga i framkant i användning av lämpliga material och att anta ny teknik, och nu är vi den första norska My Inner Strenx medlemmen, säger Karl Martin Eggen, som är nytillträdd VD för Duun.

Duun Industrier är ett norskt företag med all produktion, test och produktutveckling sina lokaler. Huvuddelen av produkter säljs på den norska marknaden men det finns också en del som går på export.

För att säkerställa hög kvalitet och produktionsproduktivitet har Duun industrier fokuserat på att använda robotsvetsning, inklusive en stor FMS anläggning. Denna användning av teknik kombineras med manuell svetsning för att erhålla en flexibel och kundfokuserad produktion.

Förutom att producera "Duun"-märkta produkter så erbjuder företaget andra industriella lösningar som en underleverantör. Laserskärning, bockning och en ansenlig mängd svetsning och ytbehandling är några av de tjänsterna erbjudas kunder.

- Jag är mycket glad att hälsa Duun Industrier välkommen som den första My Inre Strenx medlemmen i Norge, säger Tobias Appelkvist, säljansvarig för Special Steels i Norge. Företagets långa historia och kvaliteten på de produkter de levererar garanterar framgång framöver.


Duuns högkvalitativa Traktor Blades i Strenx material som svetsas helautomatiskt i FMS robotsystem hos Duun Industrier AS.

Toppbild: Karl Martin Eggen, vd tar emot Min Inner Strenx diplomet från Tobias Appelkvist, ansvarig säljare för Special Steels i Norge.

Foto: SSAB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13