Sep 7, 2016

SSAB Strenx har intagit Norge


Att använda Strenx material i produktionen har varit ett naturligt val för Duun Industrier under många år. Efter en utvärderingsprocess av SSAB har Duun nu också blivit den första norska medlemmen av den exklusiva skaran företag som är en del av My Inner Strenx.

SSAB utsåg nyligen Duun Industrier från Åsen till den första My Inner Strenx-medlemmen i Norge. Duun Industrier producerar, bland annat - olika vedprocessorer, frontlastare, snöslungor och sandspridare, och har gjort det i 60 år


-    Det här familjeföretaget har funnit i 60 år nu och det känns som ett naturligt steg för oss att ansöka om denna certifiering. Vi har alltid strävat efter att ligga i framkant i användning av lämpliga material och att anta ny teknik, och nu är vi den första norska My Inner Strenx medlemmen, säger Karl Martin Eggen, som är nytillträdd VD för Duun.

Duun Industrier är ett norskt företag med all produktion, test och produktutveckling sina lokaler. Huvuddelen av produkter säljs på den norska marknaden men det finns också en del som går på export.

För att säkerställa hög kvalitet och produktionsproduktivitet har Duun industrier fokuserat på att använda robotsvetsning, inklusive en stor FMS anläggning. Denna användning av teknik kombineras med manuell svetsning för att erhålla en flexibel och kundfokuserad produktion.

Förutom att producera "Duun"-märkta produkter så erbjuder företaget andra industriella lösningar som en underleverantör. Laserskärning, bockning och en ansenlig mängd svetsning och ytbehandling är några av de tjänsterna erbjudas kunder.

- Jag är mycket glad att hälsa Duun Industrier välkommen som den första My Inre Strenx medlemmen i Norge, säger Tobias Appelkvist, säljansvarig för Special Steels i Norge. Företagets långa historia och kvaliteten på de produkter de levererar garanterar framgång framöver.


Duuns högkvalitativa Traktor Blades i Strenx material som svetsas helautomatiskt i FMS robotsystem hos Duun Industrier AS.

Toppbild: Karl Martin Eggen, vd tar emot Min Inner Strenx diplomet från Tobias Appelkvist, ansvarig säljare för Special Steels i Norge.

Foto: SSAB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15