Foto: SSAB.

Apr 25, 2019

SSAB nära dubblar resultatet


Rekordresultat för både SSAB Special Steels och SSAB Americas.

SSABs försäljning uppgick till 20 017 (17 388) Mkr och rörelseresultatet uppgick till 1 674 (916) Mkr. Resultatet ökade med 758 Mkr jämfört med första kvartalet 2018, hänförligt till SSAB Americas och SSAB Special Steels. Rörelseresultatet var även högre jämfört med fjärde kvartalet 2018, då flera planerade underhållsstopp genomfördes.

Rörelseresultatet för SSAB Americas steg till 956 (129) Mkr för första kvartalet. Betydligt högre realiserade priser drev förbättringen jämfört med fjolårets första kvartal. Efterfrågan var fortsatt stark i de flesta segmenten.

Efterfrågan för SSAB Special Steels var fortsatt stark i de flesta segmenten. Rörelseresultatet ökade med 244 Mkr jämfört med första kvartalet 2018 och uppgick till 678 (434) Mkr. En mer stabil produktion bidrog till förbättringen.

Efterfrågan i Europa var relativt stabil under första kvartalet, medan råvarupriserna ökade. Under kvartalet genomförde SSAB Europe reparationer och underhållsarbete vid en av masugnarna i Raahe, vilket tillsammans med en viss marginalpress drog ned rörelseresultatet till 347 (657) Mkr.

"Aktiviteten fortsätter på en god nivå, framförallt inom seghärdade stål (Q&T) och för grovplåt i USA, medan svagare ekonomiska ledande indikatorer och försvagningen inom bilindustrin bidrar till en viss osäkerhet kring efterfrågan på stål framöver. Detta gör att vi sammantaget bedömer utsikterna för andra kvartalet 2019 som relativt goda för koncernen som helhet," säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14