SSAB Borlänge

SSAB Borlänge. Foto: SSAB.

Sep 9, 2019

SSAB-anställda kan få gå hem med lön


För några år sedan slöt facket och arbetsgivaren ett avtal där löneutrymme ersattes med en arbetstidsbank, något som nu kan komma att nyttjas på SSAB i Borlänge.

Efterfrågan på stål minskar och ståltillverkaren SSAB minskar sin produktion i Norden. Det påverkar de anställda i Borlänge, som kan komma att få gå hem med lön, genom uttag från en arbetstidsbank. Det uppger P4 Dalarna.

-Det är en möjlighet man har, i stället för att kanske behöva varsla, säger Sture Bergvall som är ordförande för Järnbruksklubben på SSAB i Borlänge.

Detta enligt ett avtal som facket och arbetsgivaren slöt för ett par år sedan, där en del av löneutrymmet ersattes med tid. I lågkonjunktur kan anställda ta ut den tiden och alltså vara hemma med lön. Något som facket är positiv till, menar Sture Bergvall.

-Det är ju ett bra avtal, sedan får vi se om det går så långt att vi behöver använda det. Jag tycker det är bra att SSAB nu gör det här innan någonting händer, så att vi är rustade och vet vad vi ska göra om det händer, säger Sture Bergvall till P4 Dalarna.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT