ssab

Foto: SSAB.

Feb 24, 2020

SSAB anställer 1000 semestervikarier i Sverige


Semestervikarier är viktiga, inte bara för att hålla produktionen igång, de tillför även ny energi till bolaget, menar stålföretaget.

 – Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framförallt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår gemenskap. Som vikarie hos oss får man mer kunskap och chansen att lära sig mer om stålindustrin. Vi är glada över att så många uppfattar oss som en attraktiv arbetsgivare, säger Hanna Salovaara, HR Chef Compliance & Operations på SSAB. 

Även detta år erbjuder SSAB semestervikariat inom olika verksamhetsområden. De flesta är på produktionsanläggningarna i Oxelösund, Borlänge och Luleå.

Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar men störst behov är av operatörer inom produktion. Det finns även vikarier inom de olika processerna, på underhåll, laboratorier, fabriksservice, fastighetsunderhåll, processutveckling, inköp och produktionskontroll.

På SSAB i Oxelösund anställs cirka 400 medarbetare, i Borlänge cirka 300 medarbetare och i Luleå cirka 270 medarbetare. Semestervikariat erbjuds även på produktionsanläggningen i Finspång. 

De som lockas av vikariaten är framförallt personer som planerar för framtiden och funderar på att utbilda sig till ingenjör med olika inriktningar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT