Spinner. Foto: SMT.

May 10, 2019

Lyckad första dag på Spinners inhouse-mässa i München


Klockan nio på torsdagsmorgonen slog SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH upp portarna till inhouse-mässan som hålls i maskinfabriken i Sauerlach, nära München i Tyskland, och första dagen blev succé med 300 besökare.

Strålande sol, välfylld mässhall, dryckes- och matservering i bayersk anda och två maskinnyheter presenterades under första dagen för de ca 300 besökarna från runt om i Tyskland, Italien, Schweiz, Holland, Belgien och Skandinavien.

Bland annat visades för första gången den nya ultra precisionssvarven MicroTurn utrustad med fräspindel och verktygsmagasin. Även första driftsatta fleropen U5-630 med nya palletsystemet från tyska Indunorm finns under drift. Levereras i en mängd olika utföranden enligt kundens behov. 

Utöver detta finns hela SPINNER-sortimentet av svarvar och fräsar presenterade i ett showroom på över 1.000m², i flera olika konfigurationer. Även SPINNER-AUTOMATION visar intressanta automationslösningar för både svarvar och fleropar.

På plats finns sammarbetspartners såsom Top Automatizione, EzSet, Blum, Fanuc, Heidenhain och Siemens, tillsammans med leverantörer av CAM/CAD applikationer.

Ett kompetent team från SPINNERs Programmerings- och utbildningscenter demonstrerar maskinerna och har en mängd olika ”Workshops” för hjälpa kunderna på plats med diskussioner och förslag hur man kan finna bästa bearbetningslösningarna 2019. 

Båda återförsäljarna SMT i Köping och STOREBRO Machine Tools AB i Varberg finns representerade på plats.

Inbjudna är både befintliga och nya kunder, här på bild säljare Carl Backman från STOREBRO tillsammans med 5-axliga Fleropen U5-630 och tillhörande pallet-automation från tyska Indunorm:

SPINNER-ansvarige för Sverige, Victor Backman kommenterar:

-Ett ypperligt tillfälle för våra kunder att lära sig mer om SPINNER, en tysk maskintillverkare som än sålänge är relativt okänd på den svenska marknaden om man jämför med andra marknader i Europa.

-Vid detta besöket ser de hur maskinerna byggs efter tysk ordning och reda i huset, kan jämföra modeller sinsemellan, kund- och supportavdelning samt att man kan få insikt hur man optimerar sin produktion med automation eller diskutera lösningar med våra bearbetningstekniker.

-Dessutom erbjuder vi även maskiner till kampanjmaskiner, så förhoppningsvis får vi till något bra under veckan.

SMT    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT