Foto: Nilsson Special Vehicles.

Mar 10, 2021

Specialbilstillverkaren vinner mångmiljonupphandling


Totalt beräknas ordervärdet uppgå till ca 40 miljoner kronor.

Efter ett tyngre 2020 med minskad omsättning och varsel har Nilsson Special Vehicles i Laholm nu vunnit en ny upphandling. Företaget har tilldelats ramavtal som leverantör för ambulanser till Region Blekinge.

-Vi är glada och stolta att återigen tilldelas avtal med en av våra trogna kunder och tackar Region Blekinge för att välja vår Nilssonambulans, byggd Av Människor För Människor, baserad på Volvo XC90 och konstruerad för säkra och hållbara akutförflyttningar, kommenterar CEO Fredrik Nilsson.

Upphandlingskontraktet kommer att tecknas på fyra år vilket uppskattas omfatta 14 personbilsambulanser. Totalt  beräknas tilldelningen vara värd cirka 10 milj SEK per år under en fyraårsperiod. Från det att den upphandlande myndigheten meddelat tilldelningsbeslut inträder en avtalsspärr på 10 dagar då myndigheten inte får teckna några avtal.

Nilsson är idag en av Sveriges största aktörer för specialanpassade fordon. Bolaget producerar och säljer limousiner, ambulanser och begravningsbilar. Kunderna finns framförallt i Europa där de största marknaderna är Skandinavien och England. Historien bakom Nilsson började 1945 då Yngve Nilsson Karosserifabrik grundades. Med många års erfarenhet i branschen har bolaget stort fokus på innovation i form av nya material, tekniker och en ökad global marknadsfokusering för att uppnå fortsatt nöjda kunder.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT