En kompakt MillTurn-maskin i segmentet ”Ultra-Precision” optimal för arbetstycken Ø150 x250 mm. Foto: Spinner.

Oct 4, 2018

SPINNER visade ny MillTurn-Svarv på AMB


Tar utvecklingen på hårdsvarvning flera steg framåt.

De ursvenska verktygsmaskinstillverkarna SMT / STOREBRO har sedan årskiftet förutom att tillverka SMT och specialmaskiner även åtagit sig ansvaret som återförsäljare av tyska SPINNER i Sverige. SMT / Storebro hanterar nymaskinsförsäljning, automationsprojekt samt all eftermarknad och support av SPINNER-maskiner.

Företaget är hemkomna från en lyckad mässvecka på AMB-mässan i Stuttgart där den tyska maskintillverkaren SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH presenterade ett nytt svarvkoncept - MICROTURN.

Victor Backman är försäljningsansvarig hos Spinners svenska återförsäljare SMT. Han berättar:

– SPINNER är en maskintillverkare som härstammar från hårdsvarvning, som på senare år jobbat hårt med utveckla produktsortimentet av CNC-svarvar och 5-axliga fleropar medan hårdsvarvarna enbart utvecklats i form av kringhörande automation.

– När vi nu presenterar MICROTURN tar vi utvecklingen på hårdsvarvning flera steg framåt. En mycket kompakt maskinstruktur som går att utrusta med verktygsrevolver, roterande verktyg och Y-axel samtidigt som man även håller kvar verktygsplatser för Gangtools-system. Den som vill ta steget ännu längre mot fleroperationssvarvning kan dessutom utrusta maskinen med frässpindel och subspindel.

– Maskinen MICROTURN är en fusion av SPINNERs erfarenheter på Hårdsvarvning – Fleroperationssvarvning – Fräsning, till vilket vi i slutändan även adderar automation för att hantera laddning av arbetstycken och kringutrustning.

 

 

AMB • Feb 22, 2019

  Så många har slumrat till bakom ratten

  Nyheter Under sportlovstider är det många som är ute på vägarna. En ny studie visar hur vanligt det är med "tröttisar" i trafiken och vad som kan hjälpa mot tröttheten.
  52
  Annons
 • Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

  Upptäck vår kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter.
  90
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT