Nya Linde E10 är en smidig elektrisk motviktstruck för stående förare. Foto: Linde Material Handling.

Sep 22, 2020

Allroundtruck för laster upp till 1 ton


Smidig nyhet från Linde Material Handling.


Den är mångsidig, kan hantera gods upp till ett ton och går till och med in i en hiss. Nya Linde E10 är en flexibel elmotvikstruck utrustad med en rad smarta funktioner som underlättar det dagliga arbetet.

Nya Linde E10 är en riktig allroundtruck konstruerad för dagliga transporter som kräver en kompakt och smidig truck. Trucken har lastkapacitet upp till ett ton och går att få med antingen bly-syra- eller litiumjonbatteri. Tack vare det kompakta måttet, bara något bredare än en EUR-pall, får Linde E10 plats i de smalaste gångarna. Samtidigt har trucken en svängradie på endast 1,317 millimeter vilket möjliggör manövrering i trånga utrymmen.

Hög komfort vid korta distanser

Trucken är konstruerad för korta distanser och har därmed inget säte, utan är istället utrustad med ett vadderat ryggstöd. Föraren kan enkelt kliva in i trucken från båda sidorna och tack vare det låga insteget behöver fötterna knappt lyftas. Som standard ingår bland annat automatisk hastighetsreduktion vid kurvtagning och integrerad dödmansbrytare som säkerställer att föraren befinner sig i trucken vid körning.

Ergonomi och säkerhet i fokus

Förarplatsen är funktionell utan att kompromissa med komforten. Alla manöverreglage är optimalt placerade och de smala stativ- och förarskyddsprofilerna säkerställer optimal sikt över last och omgivningar. Den vibrationsdämpade förarplattformen absorberar stötar vilket ger föraren en bättre körupplevelse. I verksamheter där trucken frekvent behöver backa kan den utrustas med en extra uppsättning körreglage för en mer komfortabel hantering.

Som tillval finns bland annat förstärkt glastak som ger ostörd sikt uppåt samtidigt som det skyddar mot fallande objekt, och säkerhetssystemen Linde BlueSpot och Linde TruckSpot som varnar gående för att en truck närmar sig.
Linde Material Handling, som ingår i KION Group, är en global tillverkare av motviktstruckar och lagertruckar samt leverantör av lösningar och service för intralogistik. Med ett sälj- och servicenätverk i fler än 100 länder finns företaget representerat i alla större regioner världen över.

Under räkenskapsåret 2019 genererade Linde MH EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika) en total omsättning på ca 3,5miljarder EUR med drygt 12 000 anställda över hela världen. Den globala försäljningen av Lindetruckar uppgick till över 135 000 under 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT