Smart Control. Foto: Castrol.

Sep 19, 2019

SmartControl från Castrol


Ny lösning för smartare hantering av metallbearbetningsvätskor.

Castrol, en av världens ledande tillverkare av smörjmedel, lanserar SmartControl, ett nytt system som erbjuder automatisk, maskinbaserad övervakning i realtid, samt hantering av vätskor för metallbearbetning.

Castrol SmartControl har utvecklats i samarbete med tyska Tiefenbach, experter inom kontrollsystem, och är ett realtidsövervakningssystem som ger användaren full kontroll över hanteringen av metallbearbetningsvätskor.

Vätskeövervakning: Väsentligt men sällan perfekt fungerande
Hantering av metallbearbetningsvätskor är en kritisk stödaktivitet i tillverkningsverksamheten och har en direkt inverkan på produktiviteten och effektiviteten.

”På Castrol vet vi att hantering av skärvätskor kräver många manuella processer, som t ex provtagning, testning, ingripande och dokumentation, vilket är en ineffektiv användning av våra kunders tid och resurser. Därför har vi nu skapat Castrol SmartControl, en lösning för automatisk realtidsövervakning. Den kan maximera effektiviteten och prestationsförmågan i våra kunders hantering av skärvätskor och begränsa de tillhörande HSSE-riskerna ”, säger Mathias Buschbeck, Global Industrial Leader på Castrol.

Under kontroll
SmartControl är, som namnet antyder, ett smartare sätt att hantera metallbearbetningsvätskor (MWF). Lösningar tar övervakning och hantering till en ny nivå och befriar ingenjörerna från flera upprepande, smutsiga och farliga uppgifter.  

Realtidsövervakningen är utformad för att förbättra hanteringen av metallbearbetningsvätskor, minimera felaktigheter och underhålla vätskorna och deras prestanda genom att integrera Castrols avancerade XBB MWFs med Industry 4.0-teknologi.

Castrols XBB-industriella vätsketeknologi har visat sig minska antalet oplanerade ingripanden, förbättra effektiviteten, minska avfallet och låter samtidigt ingenjörerna komma igång med andra värdefulla uppgifter som traditionellt sett skulle ha glidit allt längre ner på deras agenda.

SmartControl beräknar kontinuerligt följande MWF-parametrar:

-Koncentration
-pH-nivå
-Ledningsförmåga
-Temperatur
-Volymflöde

Varje variation utanför specifikationerna utlöser en varning till företagens affärs-, produktions- och kontroll-IT-system. Det görs utan manuell provtagning, vilket innebär att ingen tid går till spillo medan proverna transporteras till laboratoriet för analys och säkerställer att inga förseningar uppstår på grund av sent skickade rapporter.

SmartControl till och med rengör och kalibrerar på egen hand för att upprätthålla kontinuerlig noggrannhet.

Evolutionslösningen
SmartControl AUTO tar ett ännu större steg framåt. Lösningen erbjuder mer än bara tillståndsövervakning, eftersom den kan anslutas till det centrala MWF-systemet för att helt automatisera MWF-hanteringen.

Den mäter av samtliga av standardversionens parametrar i realtid, men den kan även tillföra vatten, koncentrat eller tillsatser efter behov, baserat på vätskekoncentration och pH-nivåer.

SmartControl AUTO håller vätskeförhållandet så nära det ideala tillståndet som möjligt. Det utrotar praktiskt taget behovet av traditionell, manuell intervention och kan helt eliminera rutinmässiga uppgifter. Samtidigt så kan tidsåtgången för konventionell provtagning och laboratorieanalys för att upptäcka och rapportera tillståndsvariation reduceras till noll.

Om Castrol

Castrol, ett av världens ledande varumärken för smörjmedel, har en stolt tradition av innovation och att uppfylla pionjärernas drömmar. Vår passion för prestanda, i kombination med en filosofi att samarbeta, har gjort det möjligt för Castrol att utveckla smörjmedel och smörjfetter som har stått i centrum för många tekniska bedrifter på land, i luften, på haven och i rymden i mer än 100 år.

Castrol är en del av BP-koncernen och levererar till kunder och konsumenter i fordonsindustrin, marin-, tillverknings- och energisektorerna. Våra varumärkesprodukter är globalt erkända för innovation och hög prestanda genom vårt engagemang för att uppnå högsta kvalitet och banbrytande teknik.

För mer information om Castrol, besök www.castrol.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT