Smartcomp - skräddarsydda kompositlager. Foto: Teknikprodukter.

May 16, 2018

Smartcomp - skräddarsydda kompositlager


Nu lanserar Teknikprodukter ett helt nytt koncept inom kompositlager.

Satsningen heter Smartcomp® och når marknaden i april 2018. Genom konceptet Smartcomp finns det nu helt unika möjligheter att skräddarsy självsmörjande och korrosionsfria lager som möter olika behov hos olika kunder.

- Fler och fler vill gå ifrån lager och bussningar i metall som måste smörjas. Komposit är den självklara lösningen på det behovet. Anledningen är att kompositlager är självsmörjande och korrosionsfria. Smartcomp är ett perfekt svar på denna tydliga branschövergång, säger Per Alfredsson, VD på Teknikprodukter.

Smartcomp är ett koncept som ger kunden unika möjligheter att skräddarsy kompositlager efter sina egna behov. En möjlighet som ges genom den smarta materialuppbyggnaden. Smartcomp består av en kombination av kompositmaterial och rostfritt stål. På så sätt kombinerar Smartcomp kompositmaterialets självsmörjande egenskaper med stålets styrka och bärighet. Materialkompositionen går att anpassa helt efter kundens förutsättningar.

Smartcomp är en av många satsningar från Teknikprodukter under de senaste åren. 2015 förvärvade företaget Scandinavian Friction. Smartcomp är en naturlig fortsättning för att kunna erbjuda kunderna ett ännu bättre produktutbud och fler möjligheter till specialanpassade lösningar .

2016 lanserade även företaget Flexoring® som är ett koncept för att tillverka O-ringar i specialstorlekar med kvalitet i världsklass, utan verktygskostnad och med korta ledtider. Flexoring blev en succé och Smartcomp är en liknande satsning, men inom ett annat produktsegment.

- Eftersom att Smartcomp är korrosionsfritt är detta en befrielse för alla som arbetar med applikationer som används i vatten och marina miljöer, säger Markus Leufkens, affärsområdeschef på Scandinavian Friction och fortsätter:

- Det pratas mycket om att lägga mindre tid och pengar på underhåll och smörjning. Smartcomp täcker detta stora behov.

Teknikprodukters VD, Per Alfredsson, avslutar:

- Med Smartcomp får ingenjören helt nya möjligheter. Friheten för innovation och design blir något helt annat när du inte behöver bläddra i en gammal katalog med standardmått. Istället kan du få en skräddarsydd produkt som täcker just dina behov.
Teknikprodukter arbetar med lösningar inom Tätning, Friktion och Kraftöverföring. Tillsammans med våra produkter levererar vi alltid ett antal stående mervärden i form av t.ex. marknadens bästa rådgivning, engagemang och service.
    Annons
  • Komplett och helautomatiserad spårbarhetsetikettering

    Upptäck vår kompletta och tillförlitliga etiketteringslösning för kretskort som ger möjlighet att automatisera spårbarheten och samla in smarta tillverkningsdata från produktionslinjer för ytmonterade komponenter.
    69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT