Smart Underhåll 7-11 september på QimtekProducts.se

Sep 4, 2020

Smart Underhåll - en online-mässa för svensk industri


Smart Underhåll blir den andra online-mässan i en serie temaveckor under hösten.

Den 7-11 september arrangerar Qimtek och Svensk Verkstad Media "Temaveckorna". Temat är "Smart Underhåll". Det blir den andra i ordningen av en serie olika temaveckor som kommer under hösten 2020.

Temaveckorna är en sorts online-mässa där utställarna får visa sina produkter, nyheter och filmer i digitala forum och där besökaren får inbjudan till utställarens monter via nyhetsbrev och sociala media. 

Idén till Temaveckorna föddes i kölvattnet av corona-pandemin. "Vi ville göra något för vår bransch, något som inte kostade så mycket, då vi visste att många hade det tufft, men det var viktigt att det skulle träffa rätt" säger Johan Sköldberg, mediechef på Qimtek. Qimtek hade redan en bra plattform med Qimtek Products som är en reklamfri produktsajt och kan användas för just visningar av produkter och tjänster. De behövde dock göra en del design och vissa IT-lösningar, säger Johan. "Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla Temaveckorna, meningen är att den ska bli mer interaktiv så småningom, så utställare och besökare kan prata online med varandra och se live-demos" Möjligheten finns redan idag, men det behövs lite utveckling för att det ska bli lite enklare, säger ansvariga på Qimtek.

Smart Underhåll är en mindre mässa än den första "Allt som skulle visats på Elmia Produktionsmässor", som hade 54 utställare. "Smart Underhåll" 7-11 september kommer att ha ca 15 utställare och det blir en blandning av utställare, här är några; Abus Kransystem, AC Maskinservice, Aptean, Euromaskin, Idus, Intercut, IRC, Protech, SMC Automation, SPM Instrument, Zeiss, Quant.

Den 7 september startar Smart underhåll och besökarna kan se utställarna under hela veckan. Produkterna och montrarna kommer dock att finnas kvar på nätet längre än så, allt finns nämligen kvar på Qimtek Products för den som vill besöka den när det passar hen.

Övriga Temaveckor under året är; Skärande Bearbetning och Underleverantören. Här kan du besöka Temaveckorna för mer info
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT