Foto: OKQ8.

Oct 15, 2019

Småländska GARO tecknar kontrakt med OKQ8


Blir en viktig partner när OKQ8 breddar drivmedelserbjudandet och ska erbjuda laddning på alla stationer.

GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare. 

Produkterna som ingår i samarbetet är GAROs produkter för elbilsladdning såsom publika laddstationer, laddboxar samt tillbehör. Avtalet ger OKQ8 i Sverige och i Danmark tillgång till GAROs sortiment men kan även utökas till ytterligare länder i Europa där OKQ8 med systerbolag har verksamhet.

-OKQ8 är en viktig samarbetspartner för GARO. De har ett fokus på hållbarhet som gör att våra produkter passar bra in. Vi ser fram emot att samarbeta med OKQ8 under kommande år, kommenterar Patrik Andersson, VD och koncernchef på GARO. 

OKQ8 erbjuder redan idag snabbladdning på ett 40-tal av sina drivmedelsstationer, men utökar nu sitt erbjudande genom att lansera ett helhetskoncept för både privatpersoner och företag, som innefattar laddutrustning, installation och drift. Erbjudandet inkluderar också tillgång till publik laddning. 

-Elbilar kommer att vara en mycket viktig del i framtidens hållbara mobilitet. OKQ8 har en lång historia av att leverera hållbara alternativ för transporter och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya lösningar. Utöver biogas och HVO100 utvecklar vi naturligtvis alternativ för elbilsladdning. Det ska vara enkelt att köra elbil och ladda sin bil hemma, på jobbet eller på en drivmedelsstation. Vårt nya koncept erbjuder en helhetslösning för våra kunder och gör det enkelt att ha en elbil, säger Erik S. Moglia, Fuel Manager på OKQ8.

-GARO har lång erfarenhet av att tillverka elprodukter vilket är något vi tycker återspeglas i den höga kvalitet laddstationerna håller. Med ett produktutbud som täcker in både laddare lämpliga för våra stationer samt för privat laddning hemma eller på arbetsplatsen är GARO en attraktiv samarbetspartner som delar OKQ8s vision om en enklare vardag för elbilsförare”, säger Erik S. Moglia.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT