Oct 3, 2017

Slangföretaget uppköpt


Mer muskler att stärka företagets position på marknaden.

Pirtek Europe Limited förvärvar Slangakuten AB, ett av Sveriges ledande bolag inom mobil tillverkning av hydraulslang.

Pirtek Europe, etablerat i Storbritannien 1988, är Europas ledande leverantör av akut mobil tillverkning av hydraulslang. Förvärvet etablerar Pirtek Europe på den skandinaviska marknaden och stärker deras position som den ledande leverantören i Europa. För Slangakutens del innebär förvärvet en väsentlig resursförstärkning som skapar goda förutsättningar att accelerera expansionstakten kommande år.

Alex McNutt, Koncernchef för Pirtek Europe säger, “Jag är glad att Slangakuten nu ingår i vår bolagsgrupp och vi ser alla fram emot att samarbeta med Stefan Fallenius som VD för att utöka verksamheten i hela regionen. Slangakuten är ett mycket välskött företag och är ett utmärkt tillskott till vår europeiska verksamhet”.

Stefan Fallenius, Slangakutens VD och grundar säger, "Jag är oerhört glad att ingå detta partnerskap med Pirtek Europe som gör det möjligt för oss att stärka vår position på marknaden och driva verksamheten framåt. Under de kommande månaderna kommer Slangakuten att påbörja övergången till det välkända varumärket Pirtek och fortsätta att leverera förstklassig service till Slangakutens befintliga och nya kunder”.

Pirtek etablerades på den brittiska marknaden år 1988 och har sedan dess vuxit till att bli Europas ledande leverantör av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang. Pirtek Europe driver för närvarande 185 servicecenter och har över 725 slangbussar verksamma i Belgien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Irland och Storbritannien. Pirtek målsättning är att tillhandahålla den snabbaste och mest tillgängliga servicen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Pirtek Europe erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom flertalet marknadssektorer. www.pirtek.eu

Slangakuten är en av Sveriges ledande leverantörer av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang och periodiskt underhåll. Bolaget grundades 2009 i Stockholm samt Göteborg och har stadigt expanderat för att i dagsläget även täcka Skåne och Östergötland med 17 slangbussar. www.slangakuten.se
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    83

SENASTE NYTT