SKF Bari

SKFs fabrik i italienska Bari ska automatiseras. Foto: SKF.

Jun 19, 2019

SKF investerar 450 miljoner kronor i tillverkning av spårkullager


Automatiserar flödet i italienska Bari och bygger en helt ny fabrik i Kina.

Kullagerföretaget SKF investerar cirka 450 miljoner kronor för att öka konkurrenskraften i koncernens erbjudande av spårkullager. Samtidigt flyttas viss produktion från Bari, Italien, till Asien och delar av Östeuropa. Tillverkningen av spårkullager i Kina konsolideras till en ny fabrik medan en automatiserad produktionskanal införs i Bari.

Personalneddragningar kopplade till automationsinvesteringarna i Bari resulterar i omstruktureringskostnader på cirka 140 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019.

Investeringen i fabriken i Bari uppgår till cirka 50 miljoner kronor och innebär att den nuvarande manuella tillverkningsprocessen kommer att automatiseras. Detta leder till en mer flexibel och konkurrenskraftig produktion. Den automatiserade produktionskanalen i Bari förväntas vara färdigställd under andra halvan av 2020.

Kent Viitanen, President, Bearing Operations, säger:

-I Bari utvecklar vi en av världens mest avancerade, flexibla och helautomatiserade tillverkningskanaler av sitt slag. Detta minskar omställningstiden från timmar till minuter, vilket ger en väsentligt ökad flexibilitet och servicenivå till kunderna. Investeringen kommer även att bidra till bättre kvalitet samt skapa förutsättningar att utveckla den tekniska kompetensen hos vår personal.

Spårkullager. Bild: SKF.

Att anpassa koncernens regionala tillverkningskapacitet är fortsatt i fokus för SKF. I enlighet med denna strävan investeras cirka 370 miljoner kronor i en ny fabrik i Xinchang, Kina. Detta möjliggör fortsatt tillväxt och konsolidering av befintliga tillverkningsenheter. Den nya fabriken förväntas vara i full drift under första halvan av 2020.

Patrick Tong, President, Industrial Sales, Asia, säger:

-Med denna investering kommer vår konkurrenskraft i Asien att öka. Genom att vi redan har flyttat koncernens globala produktutveckling inom spårkullager från Europa till Kina kommer vi nu att kunna arbeta i hela värdekedjan för att möta lokala kund- och applikationsbehov.

SKF    Annons
  • Sandvik Coromant tar täten online

    Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
    183
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT