Foto: hi Tech & Industry Expo Scandinavia.

Jun 15, 2017

Skandinavisk industrimässa visar vägen till flexibel, automatiserad produktion


Stor produktvariation och små serier brukar inte förknippas med robotar. Men numera är det faktiskt varken omöjligt eller olönsamt att automatisera.

Både små och stora tillverkare kan skaffa sig en konkurrensfördel genom att investera i den senaste tekniken - som den 3-5 oktober 2017 presenteras på Skandinaviens största industrimässa.

Den stora boom som just nu pågår på området automatisering och robotutveckling ökar behovet av att både demonstrera och utforska de senaste teknikerna. Det är därför många som vill boka monter på hi Tech & Industry Expo Scandinavia, som i år förväntas bli större än 2015 då 600 utställare och 16.600 besökare deltog.

Mässan förfogar över 100 000 kvadratmeter utställningsyta i 12 stora mässhallar. De kommer att intas av utställare av robotar, automations- och logistikutrustning samt avancerade maskiner och verktyg. Hi ger med andra ord en bra inblick i de nya tekniker som kommer att prägla morgondagens industri. I år har mässan fokus på digitalisering.

Oförlöst potential

De nordiska producenterna har nämligen en stor oförlöst potential inom både digitalisering och automatisering. Den nordiska industrin skulle kunna producera betydligt mer effektivt och konkurrenskraftigt, enligt en analys som gjorts med stöd från Nordiska rådet. Genom ett ökat användande av robotar kan de skandinaviska industrierna öka sin produktivitet med 15 procent och därmed skapa mer tillväxt samt återta delar av den produktion som gått till länder med en högre automatiseringsgrad eller lägre lönenivåer - eller bådadera.

hi 2017 ger via utställare, konferenser och event inspiration till konkurrenskraftig automatisering i en tid då kraven på både leveranstid och sortiment ständigt ökar. Det kallas mass customization eller hi mix low volume och det utmanar de små och medelstora företagens konkurrenskraft eftersom mindre serier nu även blir intressanta för de stora producenterna. Som producent kan man därför inte längre luta sig mot att man har lojala kunder och beprövade produkter. Det kommer nu fram mängder av olika nyskapande produktionstekniker som exempelvis 3D-print.

Mässan hålls i "cobottens" ursprungsland Danmark. Det var nämligen danska Universal Robots som lanserade världens första samarbetande robot, som utan avskärmningar kunde lösa uppgifter sida vid sida med de anställda på en produktionsanläggning. På hi-mässan är därför de flesta utställare koncentrerade till just detta område.

Skandinaviens största

Hi-mässan arrangeras mitt i Danmark, i MCH Messecenter Herning, och pågår den 3-5 oktober 2017. Utställare från Sverige erbjuds plats i en gemensam svensk monter för dem som önskar en enkel lösning.

hi Tech & Industry Expo Scandinavia har blivit Skandinaviens största eftersom det är mycket mer än en mässa. Här hålls även den internationella konferensen TECHNOMANIA med föreläsningar och demonstration av revolutionerande spjutspetstekniker för industrin 4.0, artificiell intelligens, förstärkt och virtuell verklighet, 3D, drönare, robotar och mycket mer. Till detta tillkommer International FOOD Contest, Wind Energy Denmark, Dira Automation Award och ett antal andra sociala nätverksaktiviteter. Eftersom vi erbjuder företagsbesök hos spännande företag finns också möjlighet att - på väg till eller från mässan - se hur danska industrier i praktiken använder robotar, automation och digitalisering på ett innovativt sätt, berättar Mona Jakobsen, projektchef för hi-mässan.

En av de utställare som står redo på hi Tech & Industry Expo Scandinavia den 3 oktober 2017 är Business Manager Lars M. Bang från Schur Marking Systems:

- Vi upplever att hi-mässan är den skandinaviska mässa som angår vår målgrupp inom b2b-segmentet klart mest.På hi Tech & Industry Expo Scandinavia knyter vi alltid många nya kontakter med både företag och personer som vi inte tidigare träffat - och i efterhand har vi fått flera stora ordrar. På samma sätt ser vi mässan som ett tillfälle att träffa våra befintliga kunder och prata om framtiden, säger Lars M. Bang.

Relevanta länkar:

Inbjudan till middagsevent

Inbjudan till nätverksafton
Presentation - Kickoff för hi teknologi- och industri
IFC-broschyr
Wind Energy Denmark-broschyr
Technomania-broschyr

Delta i hi

Deltagarna på hi Tech & Industry Expo Scandinavia kommer från hela Skandinavien och Nordeuropa. För att det ska bli enkelt att delta finns det paketresor som minimerar tidsåtgången för reseplanering, transport, logistik, mat och dryck med mera. Anmälningar till konferenser, VIP-rundvisningar, företagsbesök, middagar och mycket mer kan göras med några klick på www.hiindustryexpo.com från slutet av juni 2017.


Kontaktinformation

Mona Jakobsen, projektchef vid MCH

mj@mch.dk

+45 9926 9994

hiLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230