Foto: Protolab.

Jun 27, 2018

"Ska växa 200 procent"


Nu etablerar tillverkaren av prototyper och produktionsdelar försäljningskontor i Sverige.

 Protolabs utökar sin satsning på tillverkande industri i Norden och Baltikum genom att etablera ett försäljningskontor i Stockholm. Företaget tillverkar och marknadsför världens snabbaste lösning för digital tillverkning av prototyper och delar.

-       Vår europeiska verksamhet har mer än fördubblats under de senaste åren, vilket till stor del beror på vår förmåga att hjälpa företag att snabba på time-to-market och förse kunder med extra produktionsstöd som gör att de effektivt kan hantera svängningar i efterfrågan, säger Jonathan Firnberg, Protolabs försäljningschef för norra Europa. Vår automatiserade order- och tillverkningslösning gör det möjligt att producera högklassiga prototyper och delar av plast, metall och silikongummi på några dagar istället för några veckor.

Jonathan Firnberg.

-       Tack vare att vi nu etablerar ett team i Sverige, kan vi säkerställa att våra kunder i regionen får bästa möjliga support och rådgivning. Därigenom kan kunderna göra betydande kostnadsbesparingar samtidigt som de kan agera snabbare på sina marknader, säger Jonathan Firnberg.

-       Satsningen på lokala kontor har visat sig vara framgångsrik i andra europeiska länder och nu är det dags för att växa i Norden och Baltikum. Vårt mål är att växa med 200 procent i regionen inom de närmaste fem åren. I takt med tillväxten siktar vi även på att anställa fler personer i regionen.

Försäljningskontoret kommer inledningsvis att bestå av Regionchefen Tom Edstav, som har lång erfarenhet av den skandinaviska marknaden och Douglas Lannerstrom som är Account Manager. De kommer även att få stöd av företagets brittiska team.

Protolabs lösningar kommer även fortsättningsvis att vara tillgängliga i Finland via den befintliga partnern Ajatec.

-       Vi har ett jättebra samarbete med Ajatec och vi kommer att fortsätta att jobba med dem i vår tillväxtresa i den regionen, säger Jonathan Firnberg. Det nya Stockholmskontoret ger oss möjlighet att snabbare nå ännu fler företag i behov av våra lösningar i Skandinavien och Baltikum.

Protolabs grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar. Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Under det följande årtiondet fortsatte Protolab att utöka formsprutningsurvalet, introducerade snabb CNC-bearbetning och öppnade globala anläggningar i Europa och Japan. År 2014 lanserades 3D-utskriftstjänster av industriell kvalitet för att erbjuda produktutvecklare, konstruktörer och ingenjörer en enklare väg från tidiga prototyper till lågserieproduktion. I dag är Protolabs världens snabbaste tillverkare av skräddarsydda prototyper och tillverkning av delar på begäran med tillverkningsanläggningar i åtta länder.

CNCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT