Siemens Industrial Turbomachinery AB med säte i östgötska Finspång byter namn till Siemens Energy AB.

Apr 9, 2020

SIT AB blir Siemens Energy AB


Namnbytet träder i kraft med omedelbar verkan.

Siemens Industrial Turbomachinery AB med säte i Finspång byter namn till Siemens Energy AB. Företaget har verksamhet på 10 orter i Sverige, utöver Finspång även Trollhättan, Eskilstuna, Karlstad, Norrköping, Solna, Sundsvall, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Verksamheten ingår i energiföretaget Siemens Energy (tidigare Siemens Gas and Power).

- Namnbytet till Siemens Energy AB för energiverksamheten i Sverige känns som ett naturligt steg när Siemens samlar sin globala energiverksamhet i det fristående bolaget Siemens Energy. Med våra effektiva lösningar är vi med och formar dagens och morgondagens energisystem, säger Hans Holmström, VD för Siemens Energy AB.

Siemens Energy AB omsätter 10 miljarder kronor och har 2 600 anställda. Merparten arbetar i Finspång där utveckling, tillverkning och service av gasturbiner för kraftgenerering och drivning av kompressorer och pumpar sker. Företaget är även totalentreprenör för distributions- och transmissionsprojekt i Sverige och levererar helhetslösningar inom elektrifiering, automatisering och digitalisering för process- och tillverkningsindustrin.En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem.

Namnbytet träder i kraft med omedelbar verkan. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT