Senaste versionen integrerar design i tillverkningsprocessen och introducerar SOLIDWORKS CAM.

Oct 12, 2017

Senaste versionen av SOLIDWORKS integrerar design i tillverkningsprocessen


Förenklat arbetsflöde för produktframtagning snabbar på innovationen och förbättrar affärsresultaten.

Dassault Systèmes lanserar SOLIDWORKS 2018, den senaste versionen av företagets produktportfölj för 3D-design och konstruktion. SOLIDWORKS 2018 innehåller en integrerad lösning för slutanvändare i konstruktions- och tillverkningsprocessen som gör att företag av alla storlekar kan få bättre insyn i hur delar och produkter konstrueras, och snabbt kunna omsätta innovativa idéer till tilltalande produkter och upplevelser som är redo för marknaden.

SOLIDWORKS 2018 drivs av Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform och stödjer hela konstruktionskedjan, från koncept till tillverkning, med lösningar som förenklar interaktionen mellan olika arbetsområden och arbetsflöden i produktutvecklingskedjan. Den enhetliga processen bidrar till smart tillverkning – där ett anslutet och sömlöst dataflöde är tillgängligt för alla arbetsgrupper som är involverade i utvecklingen av nya produkter, var som helst, när som helst, och i det format som passar bäst för ändamålet, utan att behöva portera data från ett system till ett annat.

– Många konstruktioner innefattar att svetsa olika typer av metalldelar och de flesta väljer att fixera de olika delarna med flikar och spår som går in i varandra. Med den nya funktionen för att lägga till flikar och spår i konstruktionen sparar vi enorma mängder tid istället för att behöva skapa de här fixeringarna manuellt. Det kommer se till att vi får ut våra produkter på marknaden fortare, säger Edson Gebo, ägare av Digital Detail & Design.

På dagens konkurrensutsatta marknad råder en hård kamp och kundernas lojalitet bygger på företag som kan skapa intressanta upplevelser i ett större sammanhang än att bara köpa och använda en produkt. Medan detta sporrar företag att vara innovativa i alla delar av verksamheten för att kunna växa, kan föråldrade företagsstrukturer, processer och verktyg som separerar formgivarna från tillverkningen få ödesdigra konsekvenser för såväl samarbetsmöjligheter som scheman och budgetar.

Med SOLIDWORKS 2018 kan olika avdelningar enkelt samarbeta med varandra för att snabbt och kosntadseffektivt ta fram en produkt eller del av en produkt, validera dess funktion och tillverkningsbarhet för att sedan hantera dess data i relaterade processer, samt strömlinjeforma och automatisera tillverkningen och inspektionen. Ändringar i konstruktionen eller tillverkningen kan åtgärdas snabbt och appliceras automatiskt på alla relaterade modeller, program, ritningar och dokumentation tack vare de rättigheter som angetts tidigt i processen.

En nyckelfunktion i SOLIDWORKS 2018 för den processen är SOLIDWORKS CAM, en ny applikation som ger regelbaserad bearbetning med hänsyn till företagets kunskapsförvaltning, vilket leder till automation av tillverkningsprogrammeringen. Konstruktörer och ingenjörer kan på så sätt få en bättre förståelse för hur deras individuella delar påverkar hela processen och därmed möjligheten att fatta bättre beslut, snabbt göra prototyper in-house för att i slutändan får bättre kontroll över kvalitet och kostnad. Applikationen möjliggör även att olika avdelningar kan verkställa ’build to order’-strategier med anpassade delar som kan konstrueras och programmeras automatiskt på sekunder snarare än timmar.

– En framgångsrik kundupplevelse måste byggas kring en väldesignad produkt, som kan tillverkas på ett effektivt sätt. SOLIDWORKS 2018 bidrar inte bara med ett smartare sätt att tillverka delar eller produkter, utan hjälper även företag att omsätta idéer till innovation och bygga upp hela ekosystem. Många av de nya verktygen och tilläggen i SOLIDWORKS 2018 bygger på den återkoppling vi får från våra användare, på samma sätt som i tidigare versioner. Vi ger dem fler möjligheter att ta innovativ design från ritbordet till tillverkning snabbare, med högre kvalitet och till en lägre kostnad. Under de kommande månaderna kommer vi introducera ett antal nya end-to-end-lösningar som kommer att hjälpa våra användare att förbättra sina affärsresultat, säger Gian Paolo Bassi, vd för SOLIDWORKS på Dassault Systèmes.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117