Sep 22, 2020

SCHUNK utvecklar pålitliga gripdon för medicinska applikationer


Ett exempel är gripdon för hantering av ventilatorer för COVID-19 patienter.


Experter i fler och fler branscher upptäcker fördelarna med automatisering och robotik, och detta gäller även inom medicinteknik.

Manuella och ibland felbenägna processer kan nu automatiskt slutföras med hjälp av automatisering och tillhörande processer kan optimeras. SCHUNK har inrättat ett team med specialister för att utforska nya områden inom automatiseringsapplikationer och hitta innovativa automatiseringslösningar med smidiga arbetsmetoder. Ett exempel är med gripdon EGH för hantering av ventilatorer för COVID-19 patienter.

SCHUNK använder ett team av specialister för att driva utvecklingen av nya automatiseringsapplikationer inom medicinteknik och andra industrier. Ett exempel inkluderar utvecklingen av ett gripdon för användning i ventilatorer.

Konceptet utvecklades i nära samarbete med läkare från universitetet i Tübingen och baseras på automatiserad ventilation via en respirator, som mycket enkelt kan konfigureras och justeras via en pekskärm.

Ett tryck mellan 4 mbar och 50 mbar, en volym från 200 ml till 800 ml, en frekvens från 5 till 80 cykler per minut och en inspirationstid I: E på 1: 2 till 4: 1 kan justeras. Därför täcker systemet alla relevanta parametrar för att säkerställa konstgjord ventilering av COVID-19-patienter.

SCHUNK använder beprövade sensorsystem och mekatroniska gripdon med additivt tillverkade gripfingrar från sin egen produktserie samt en industriellt etablerad styrenhet för det patentsökta systemet. Enhetens korrekta funktion övervakas permanent och eventuella fel som läckage eller problem med ventilationsslangen signaleras omedelbart. På grund av dess design är det möjligt att växla mellan manuell och automatiserad ventilation på mycket kort tid. En titt på andra branscher:

”Denna applikation illustrerar hur mångsidiga och pålitliga våra gripsystemskomponenter är och kan användas inom området medicinsk teknik och andra industrier,” understryker Timo Gessmann, Chief Technology Officer (CTO) på SCHUNK. Den uppmuntrar till kreativ användning av potentialen för automationslösningar.

”Den modulära designen av vår programvara och elektronik gör det möjligt för oss att implementera nya funktioner och tjänster inom en mycket kort tid. Med vårt nybildade team för nya typer av automatiseringsapplikationer kan vi framgångsrikt implementera såna kund- och lösningsorienterade produkter och lösningar från ”utveckling till certifiering”.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT