Nu kan användare av UR-robotar smidigt integrera PGN-plus från SCHUNK. Foto: SCHUNK.

Oct 1, 2018

SCHUNK lanserar ”Plug & Work” system för robotar från Universal Robots


Idag gäller det att snabbt hitta lösningar för att kunna automatisera och som ett led i detta släpper nu SCHUNK en hel serie av produkter för användning på robotar från UR, Universal Robots.


Nyckelorden är snabbhet och flexibilitet och nu erbjuder SCHUNK en mängd olika gripdon samt verktygsväxlare som alla snabbt kan monteras och integreras med UR-robotar. Tack vare speciellt anpassade gränssnitt är alla produkter kompatibla med alla robotar från UR vilket gör flexibiliteten ännu större. Enkelheten gäller inte bara själva montaget av produkterna utan även driftsättningen. All slang- och kabeldragning är integrerat och inga montagekit eller separata ventiler är nödvändiga vilket sparar tid vid installation.

Den nya manuella verktygsväxlaren SHS möjliggör en mycket smidig växling mellan olika typer av gripdon. Foto: SCHUNK.

Bygg 36 olika kombinationer med ett antal standardprodukter
I detta system av produkter ingår nu SCHUNK´s flaggskepp när det gäller gripdon, tvåfing-ergripdonet PGN-plus i storlekarna 80 samt 100, trefingersgripdonet PZN-plus 64, båda modellerna utrustade med den patenterade multitandsstyrningen. Dessutom går det nu att använda universalgripdonet JGP 80 och 100; KGG 100-80 och PSH 22-1 när lång slaglängd krävs samt det elektriska gripdonet EGP och Co-Act EGP-C, (designat för helt samverkande applikationer). När det gäller de pneumatiska gripdonen är ventilerna integrerade i adaptern som sitter ihop med adapterhuset. För att göra systemet ännu mer komplett och ge större flexibilitet så kan gripdonen kombineras med den nya manuella verktygsväxlaren SHS som utvecklats speciellt för den här typen av användning.

Nu kan roboten utrustas med olika typer av gripdon för exempelvis applikationer där grip-objekten varierar mycket i samma applikation. Verktygsväxlaren SHS är utrustad med både integrerad luftgenomföring samt elektrisk genomföring samt funktion för låsningsövervak-ning (option).

En robot är beroende av sitt gripdon och nu ger roboten en ännu noggrannare känsla också med den nya kraft- och momentgivaren FT AXIA 80 som med sina två förkalibrerade mätområden ger en helt annan möjlighet än tidigare. Upplösningen för den nya givaren AXIA-80 är 1/10 N (kraftmätning) och 1/200 N (vridmoment) i alla sex frihetsgrader.

Totalt möjliggör det nya systemet 36 olika kombinationer med möjliga gripkrafter från 140 till 930 N samt slaglängd från 6 till 40 mm.
SHSLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT