Foto: Schneider Electric.

Oct 3, 2018

Schneider Electric visar konkreta exempel för framtidens industri på Scanautomatic


På Scanautomatic den 9-11 oktober i Göteborg demonstrerar Schneider Electric bland annat sin IoT-plattform EcoStruxure och visar konkreta exempel på hur den används idag inom energihantering, automation och säkerhet av maskiner och anläggningar.

På industrimässan Scanautomatic 9-11 oktober visar Schneider Electric bolagets senaste innovationer inom industriell automation och energihantering. Ett exempel på hur de senaste lösningarna används i praktiken är det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket”. Onsdag 10 oktober hålls ett seminarium då man redovisar resultaten av projektet. Välkommen!

– Framtidens industri består av innovativa, uppkopplade lösningar där maskiner, människor och visioner möts. Vår IoT-plattform EcoStruxure är öppen, säker och skalbar och bidrar till en digital och hållbar utveckling av industrin. Välkommen till vår monter för att prata med våra experter och systemarkitekter om framtidens industri, säger Magnus Sjöström, Key Account Manager på Schneider Electric Sverige.

Seminarium om Sveriges smartaste sågverk – 10 oktober kl 12.00-12.55
För två år sedan startade arbetet med att göra Moelven Valåsen utanför Karlskoga till Sveriges smartaste sågverk genom att anpassa det till Industri 4.0-teknologi. I det tvååriga projektet ”Det smarta digitala sågverket” tog sågverket täten inom produktionsteknik i branschen. Schneider Electric levererar bland annat energikartläggningar, elmätare och mjukvara till projektet. Några av målen var att minska sågverkets energiförbrukning med tio procent, att minimera ställtider och oplanerade stopp samt att öka värdeutbytet med tio procent.

På ett seminarium på Scanautomatic berättar några av aktörerna bakom projektet mer om dess resultat, lärdomar och utmaningar. Bakom projektet står Moelven Valåsen AB, RISE Research Institutes of Sweden, RemaSawco och Schneider Electric, med finansiering av Vinnova.

Mer information om seminariet: https://scanautomatic.se/programs/det-smarta-digitala-sagverket-ska-oka-produktivitet-och-flexibilitet/

Medverkande på seminariet:
Henrik Dalby-Damm, VP Industry Sverige, Schneider Electric
Magnus Sjöström, KAM, Schneider Electric
Patrik Sjöstrand, Analytics Engineer, Schneider Electric
Petri Luomala, Business Developer/Project Manager/Engineer, Research Institutes of Sweden
Johan Berglund, Driftingenjör, Moelven Industrier AB

Schneider Electric finns i monter B04:62.
I montern finns även AVEVA (Wonderware och Citect) och Telemecanique Sensors.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT