Foto: Scania.

Mar 26, 2020

Scania permitterar nästan 19.000 i Sverige


I förra veckan meddelade Scania att 9.000 produktionsanställda skulle permitteras, men nu står det klart att siffran blir betydligt större.

Lastbilstillverkaren Scania permitterar nästan samtliga 19 000 anställda i Sverige. Det uppger Ekot

– Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste vidta de här åtgärderna för att klara den här krisen som corona har lett till, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot.

På onsdagen stoppade Scania tillverkningen i de svenska fabrikerna på grund av effekterna av coronaviruset. Lastbilstillverkaren meddelade i förra veckan att 9.000 anställda med kopplingar till produktionen skulle permitteras. Nu framgår det att siffran når nästan 19.000. Det handlar om personal vid huvudkontoret och vid fabrikerna.

– För de flesta tjänstemännen gäller korttidsvecka med arbete på tisdag och onsdag. Produktionsmedarbetarna är heltidspermitterade fram till 13:e april, säger Hans-Åke Danielsson till Ekot.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37