Foto: H&D Wireless.

Jan 8, 2021

Scania förlänger avtal med H&D Wireless


H&D Wireless är en strategisk partner till Scania Smart Factory.

H&D Wireless AB, fick i slutet av december, en order från Scania om förlängning av licenser och molndrift i ytterligare 12 månader. Scania förlänger därmed alla tre installationer av GEPS och Griffin IoT samt får möjlighet till de uppgraderingar som HDW utvecklat under 2020 med bland annat AI och Vision technologi.

Syftet är att gemensamt med H&D Wireless fortsätta arbeta med realtidspositionering, IoT och maskindata i fabrikerna och att börja integrera dessa i Scanias mjukvarusystem. Avtalet sträcker sig över 12 månader med möjlighet till förlängning.

Avtalsvärdet är ca 260KSEK.

GEPS® Griffin Enterprise Positioning Services är ett verktyg och tjänst för att förbättra ledtider, minska kostnaderna och effektivt använda tillgängliga resurser i produktionen. Syftet med GEPS® installationen på Smart Factory är att visa upp GEPS® RTLS+AI teknik och göra pilotfärdiga funktioner vid Scaniafabriker runt om i världen. H&D Wireless arbetar aktivt för att stödja Scanias avsikter och mål med Smart Factory.

-H&D Wireless är en strategisk partner till Scania Smart Factory och genom samarbetet genomförs tester först inom Smart Factory och framåt även ute i den rullande verksamheten, där Smart Factory fått ett utökat ansvar och budget, säger Lars Hanson, Team Leader, Scania Smart Factory.

-Vi ser mycket positivt på vårt samarbete i Scania Smart Factory, och att det utökas till även testning i den operativa verksamheten 2021 vilket har varit svårt att genomföra under 2020, säger Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Med GEPS® adresserar H&D Wireless en ny marknad för realtidspositionering inom industrin som uppskattas växa till 3.6 miljarder i Norden, en del av världsmarknaden på 39 miljarder USD.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT