henrik henriksson

Henrik Henriksson. Foto: Scania.

Nov 16, 2020

Scania coronatestar anställda


Lastbilsjätten börjar känna av den andra virusvågen som sveper över Europa.

Lastbilstillverkaren Scania i Södertälje erbjuder sina anställda coronatester på jobbet eftersom Region Stockholm har svårt att möta den stora efterfrågan på tester. Det rapporterar Sveriges Radio.

På torsdagen hade ett trettiotal medarbetare på Scania testat sig inom bolagets eget område. Det efter regionvårdens problem att kunna genomföra covid-19-tester snabbt och därefter leverera provsvar.

Scanias vd Henrik Henriksson uttryckte i förra veckan oro över läget i en intervju med Di.

– Vi ser störningar i kundernas aktivitet, men känner även av det i våra egna industriella flöden, sa han till Di.

Scania känner att den andra virusvåg som sveper genom Europa börjar påverka affären negativt. Det rör sig om både problem för underleverantörer att hålla produktionen i gång under nya, hårda smittskyddsrestriktioner, men även en minskad aktivitet bland Scanias uppkopplade fordon.

– Vi har underleverantörer som har det väldigt svårt nu på grund av karantänsregler som gör att det inte finns tillräckligt med personal för att kunna köra sin verksamhet.

Konsekvensen förväntas bli störningar i Scanias produktion under fjärde kvartalet och anpassade volymer.

– Det kommer inte att bli som i våras, men vi kommer säkert att ha dagar när det blir svårt att köra produktionen fullt ut på grund av brister i leverantörskedjorna eller i vår egen verksamhet, sa Scania-chefen som även tror att konkurrenten AB Volvos prognoser kan vara för optimistiska.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT