Nya Scaniabussar till Santiago. Scania bidrar till förnyelsen av Red Metropolitana de Movilidads kollektivtrafik.

Jun 25, 2020

Santiago förnyar kollektivtrafiken med 355 Scaniabussar


En avsevärd miljöförbättring i jämförelse med tidigare.

Scania har påbörjat leveranser av 355 Euro 6-bussar till Santiago de Chiles kollektivtrafiksystem. Leveranserna till operatören Express Uno startades i juni och avslutas i september.

Euro 6-bussarna innebär en avsevärd förbättring i jämförelse med den tidigare emissionsstandarden Euro 5. Utsläppen minskar med upp till tio gånger och upp till 40 gånger jämfört med Euro 3-bussarna, som för närvarande utgör en stor del av stadsbussflottan.

Av de nya fordonen, som karosseras av Caio Induscar, är 220 12,5-metersbussar för 99 resenärer och 135 ledbussar på 18,5 meter för 159 resenärer.

Scania kommer att stödja Express Unos verksamhet genom reparations- och underhållstjänster dygnet runt vid operatörens tre verkstäder. Avtalet omfattar vidare utbildning av Express Unos förare samt kontinuerlig uppföljning av hela flottan med hjälp av Scania Fleet Management-systemet. Målet är att upprätthålla en tillgänglighet på 99 procent.

De nya bussarna har utrustats med usb-kontakter för mobilladdning samt trådlöst internet, säkerhetskameror och en avskild förarplats med säkerhetsbarriär och luftkonditionering. 

Bussarna tillverkas vid Scanias produktionsanläggning i São Bernardo do Campo, Brasilien, och körs sedan 250 km till Caio Induscars anläggning i Botucatu för karossering innan de transporteras 10–15 dagar över Anderna till Santiago.

– Scania bidrar till förnyelsen av Red Metropolitana de Movilidads kollektivtrafik med målet att öka effektiviteten och skapa en mer hållbar stad, säger Pascal Zappone, Scania Chile. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT