Bild: Anders Malmborg - DMG MORI, Anders Stenegren, Klara Brykt, Agnes Nordling, Sandra sköld och Lars Kjällman – Göranssonska Skolan

Dec 15, 2017

Sandviks skola valde DMG MORI


Den industritekniskaskolan ser stora fördelar med investeringen

Göranssonska Skolan väljer DMG MORI

Göranssonska skolan är ett industritekniskt gymnasium som startades 2002. Skolan ägs till 91% av Sandvik AB och till 9% av Sandvikens kommun. Varje årskull har 66 elever och samtliga erbjuds grundläggande behörighet till högskolan. Utbildningen ger även goda förutsättningar att gå direkt ut i arbetslivet efter avslutad utbildning. Man har en hög andel tjejer, ca. 35%.

En av anledningarna till att skolan valt att investera i inte mindre än tre CLX 450 från DMG MORI är den goda överblicken man får tack vare maskinernas stora rutor. Den goda ergonomin och användarvänligheten och touch-skärmarna var också viktiga orsaker. Maskinernas moderna utseende gör det lättare att locka till sig nya elever och skolan har dubbelt så många sökande som de har platser.

Skolan ser också stora fördelar i att maskinerna är stabilare än klassiska ”skolmaskiner” och har högre minneskapacitet. Även överföring via USB underlättar och det gör även att man har flera maskiner av samma modell.
 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  566
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  76