Sandvik Material Technology.

Oct 16, 2020

Sandvik fortsätter mot notering av Sandvik Materials Technology


Kan utvecklas mer fördelaktigt på egen hand, menar styrelsen.

Sandviks styrelse har idag beslutat att Sandvik, efter slutförandet av den interna separationen av Sandvik Materials Technology (SMT), ska fortsätta med förberedelserna av en utdelning av SMT till Sandviks aktieägare samt en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm.

Styrelsens avsikt är att föreslå en utdelning och notering av aktierna i SMT vid en bolagsstämma under 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätt vid tillfället. Den avsedda utdelningen av aktier förväntas uppfylla kraven enligt Lex Asea och är föremål för godkännande av Sandviks aktieägare.

− Styrelsen anser att både Sandvik och Sandvik Materials Technology kan utvecklas mer fördelaktigt på egen hand. Både Sandvik och SMT är väl positionerade inom sina områden och vi är övertygade om att detta ökar det långsiktiga aktieägarvärdet. En notering ska dock göras då omständigheterna är fördelaktiga, säger Johan Molin, styrelseordförande för Sandvik.

− Sandvik Materials Technology är ledande på sitt område. Jag är övertygad om att detta är rätt riktning för SMT och för Sandvik, säger Stefan Widing, Sandviks VD och koncernchef.

− Jag är mycket nöjd med beslutet som Sandviks styrelse har tagit idag. Det är ett viktigt steg mot en spännande framtid, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology.

Mer information kommer efterhand som processen fortskrider.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    118