Foto: Sandvik.

Aug 22, 2018

Sandvik Coromant visar nya vägar till framgång i Stuttgart


Vid årets AMB-mässa i Stuttgart den 18–22 september kommer Sandvik Coromant att visa hur kunder och partners kan nå betydligt högre produktivitet, flexiblare bearbetningsprocesser och en mer hållbar produktion under parollen ”Shaping the future together”.

Den globala specialisten på skärverktyg och verktygssystem kommer bland annat att visa hur man revolutionerar svarvning, förbättrar hela tillverkningsprocesser med digitala anslutna lösningar och erbjuder fascinerande möjligheter för fordons- och flygindustrin.

I monter E50 i Hall 1 presenterar Sandvik Coromant digitala lösningar utformade för smartare bearbetning och effektivare tillverkning. Bland innovationerna märks CoroPlus® ToolGuide, som ger snabba och exakta verktygsrekommendationer för den specifika operationen och materialtypen, och CoroPlus® ToolLibrary, där användarna får möjlighet att integrera verktygsuppsättningar direkt i sina digitala bearbetningsmiljöer. Tillsammans med programvara som bidrar till att förbättra konstruktions- och produktplanering visar företaget också upp nätverksanslutna verktyg och lösningar för processtyrning.

I den 375 m2 stora montern kan mässbesökarna också titta närmare på den senaste tekniken inom svarvning, fräsning och borrning. En av svarvlösningarna som visas upp är CoroCut® QD för avstickning i Y-led. CoroCut® QD utnyttjar möjligheterna hos moderna svarvar och flerfunktionsmaskiner att mata verktyget i Y-led, så att ovansidan av vändskäret positioneras parallellt med slutet av bladet. Detta ger förutsättningar för högre matningshastigheter och bearbetning av längre överhäng med bibehållen stabilitet.

Under mässan kommer man också att visa upp PrimeTurning™-processen för svarvning i alla riktningar. Särskilt tillverkare inom fordons- och flygindustrin kan dra nytta det extremt flexibla PrimeTurning™-konceptet. Processen lämpar sig väl för svarvning av korta, kompakta komponenter, för längdsvarvning, och för bearbetning av konturer och framändsgeometrier.

”Vi ser fram emot ytterligare en givande AMB-mässa eftersom det här är ett utmärkt tillfälle att träffa kunder och partners personligen för att optimera det framtida samarbetet”, säger Josse Coudré, General Manager Sales Area Central Europe vid Sandvik Coromant. ”Vi är stolta över att visa upp våra avancerade lösningar i Stuttgart, eftersom alla har utformats för att hjälpa tillverkare att bli effektivare, produktivare och öka sin lönsamhet.”

Tack vare flera samarbeten med maskintillverkare, däribland den gemensamma utställningen i DMG Mori-montern, så kommer lösningar från Sandvik Coromant att synas på flera håll under mässan. Sandvik Coromant är också en av sponsorerna och föredragshållarna vid det särskilda tvådagars AMB-eventet ”Digital Way 2018 – Digital Paths in Production”.

Serviceteamet från Sandvik Coromant kommer även i år att erbjuda kunder support och rådgivning både före och under AMB. Ett teknikteam på fem personer kommer att finnas tillgängligt en vecka innan mässan öppnar i hall 5, rum 5.3.

AMB  • Apr 24, 2019

    Svensk basindustri halkar efter

    Nyheter Svensk basindustri har inte tillräckligt bra förutsättningar jämfört med konkurrentländerna. En rad faktorer gör att Sverige halkar efter.
    35
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT