Sandvik Hallstahammar. Foto: Sandvik.

Jun 19, 2018

Sandvik avyttrar affären för rostfri tråd


Affären uppgick till 310 miljoner

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har tecknat avtal om att avyttra affären för rostfri tråd till Zapp Group, en tysk, familjeägd leverantör av avancerade metallprodukter. Detta slutför avyttringen av hela trådaffären, i linje med den plan som först kommunicerades den 17 maj 2017.

Affären omfattar produktionsenheten i Sandviken, Sverige, den globala säljorganisationen samt utvalda patent och varumärken; totalt 145 medarbetare, av vilka majoriteten finns i Sandviken. Intäkterna från den rostfria trådaffären uppgick till 310 miljoner kronor 2017. Priset på kontant och skuldfri basis (enterprise value) uppgår till 183 miljoner kronor.

– Jag är nöjd med att vi har konsoliderat vår affärsportfölj ytterligare för att satsa på Sandviks kärnaffär. Zapp är en fokuserad och stark spelare inom sitt område, vilket ger en solid plattform för medarbetarna och för affären för rostfri tråd, säger Björn Rosengren, Sandviks VD och koncernchef.

Affären förväntas bli klar under tredje kvartalet 2018, efter uppfyllandet av sedvanliga stängningsvillkor.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    80

SENASTE NYTT