Foto: Salvagnini.

Mar 11, 2019

En produktionslösning som möter dagens krav på enstycksproduktion och korta ledtider


Då vände sig Åtvidabergstillverkaren till Salvagnini.

ElektroTermo AB i Åtvidaberg investerar i Fiberlaser ifrån SalvagniniElektroTermo startade sin verksamhet i Trångsund 1957 men efter några år så flyttades verksamheten till Åtvidaberg. Bolagets inriktning var från början produkter för varmhållning av mat. Den inriktningen finns kvar men har idag kompletterats med ett mer omfattande sortiment inom storkök, samt företaget är underleverantör av avancerad produktion i rostfritt och el-montage. Nuvarande ägare övertog verksamheten 1989. 

Foto: ElektroTermo.

När det var dags att investera i en ny fiberlaser valde ElektroTermo Salvagnini.

-Att Salvagnini erbjuder en komplett effektiv produktionslösning var ett övervägande skäl till att företaget valde Salvagnini som leverantör av den nya fiberlasern, berättar Viktor Lejondahl.

Maskinen som ElektroTermo investerat i är en L3-30 3kW Fiberlaser med möjlighet att vidare automatisera med både hantering för inkommande material och plockrobot för sortering av skurna detaljer.

Salvagnini tillhandahåller en lösning utan ställtider med allt ifrån fiberlaser till panelbock, helautomatisk kantpress med verktygsväxling och med en mjukvara som styr produktionen.

Framförallt kan fiberlasern ingå i en Flexcell och blir då mycket effektiv för att möta dagens krav på enstycksproduktion och korta ledtider. Till fiberlasern ingår även Salvagninis mjukvara Values för att lätt få koll på tillverkningskostnaden för varje enskild detalj.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    108
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT