Vd Jim Hedkrok med Pertti Järvensivu. Foto: Saltängen.

Feb 11, 2019

Saltängen växer


Rekryterar nya medarbetare.

Verkstadsgruppen Saltängen har vuxit snabbt på senare år. Gruppen består av de tre bolagen Saltängens Mekaniska Verkstad, Saltängen KRS samt Saltängen Industri. Tillsammans erbjuder företagen ett komplett utbud av helhetslösningar och tjänster till branschområdena Energi & Process, Tillverkningsindustri, Anläggningsindustri och Byggnadsindustri. Förutom stora verkstadsresurser i Norrköping, finns enheter i Stockholm och Borlänge, samt egen tillverkning i Tjeckien.

I och med en ökad efterfrågan och stark tillväxt på industrirör både i Norrköping och Borlänge har Saltängen rekryterat Pertti Järvensivu. Pertti har en livslång erfarenhet av industrirör vilket började redan på Calor tiden. Efter det var han även en av delägarna till Ferroweld i Norrköping. På Saltängen kommer Pertti arbeta som projekt- och montageledare. 

Saltängen smider även vidare på byggnadsindustri och välkomnar nu Nenne Lejonqvist till Saltängen. Nenne har en livslång erfarenhet av byggnadsindustrin och har de senaste femton åren specialiserat sig på färdiga hallar. På Saltängen kommer Nenne gå in i företagets redan starka byggrupp och utveckla det nya konceptet ”Saltängen-hallen”. Saltängen-hallen innebär en helhetslösning för byggkunder, där Saltängen sköter alltifrån projektering, tillverkning och montage. Hallarnas användningsområden är exempelvis lagerhallar, idrottshallar, industrihallar med mera.

Vd Jim Hedkrok med Nenne Lejonqvist.

Fakta Saltängen:

Grundades i Norrköping 1950
Ägare sedan 2010: Christer Thorn och Jim Hedkrok
Saltängen-gruppens bolag:Saltängens Mekaniska Verkstad AB – industriservice, renovering, reparation och nytillverkning
Saltängen KRS AB – ledande specialister inom pannor och pannhus
Saltängen Industri AB – komplett tjänstepalett inom segmentet trycksatta rör
Årlig omsättning (gruppen): 245 MSEK (2017)
Antal fast anställda: Ca 110 personer
Bemanning vid toppar: Ca 350 personer
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  202
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  121
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  65
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT