Saltången

Foto: Saltängen.

Jun 17, 2019

100 ton stål på två dagar i akutprojekt


-När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.

I maj utförde Saltängen Sveriges kanske snabbaste cisternreparation. Det var när mellanväggen i en cistern kollapsade hos en av Saltängens kunder i mellersta Sverige. Läget var akut då den trasiga väggen påverkade hela anläggningens produktion.

Saltängens flexibla matrisorganisation fick då uppgiften att tillverka, leverera och montera tillbaka en ny vägg. Cisternen är 24 meter i diameter och betongväggen som delar den är 10 meter hög.

Tack vare duktiga medarbetare, en effektiv och kompetent projektledning, heltäckande resurser för nytillverkning, renovering, reparation och industriservice hjälpte Saltängen kunden på 8 dagar, från order till färdigt.

-Den akuta cisternrenoveringen bjöd på det mesta: leverans av 100 ton stål på 2 dagar, montage av vägg 240 kvm med tillhörande pelare 12 meter långa HEA 360 balkar samt både nytillverkning och handpåläggning i vår verkstad i Norrköping. Imponerande, säger Tony Chatham, projektledare/offertingenjör.

-En stor eloge till alla som deltog i projektet! När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.

Saltängen-gruppen består av bolagen Saltängens Mekaniska Verkstad och Saltängen Industri med enheter i Stockholm och Borlänge, samt huvudkontor och stora verkstadsresurser i Norrköping. Saltängen Mekaniska Verkstad arbetar med industriservice, renovering, reparation och nytillverkning samt är specialister inom pannor och pannhus. Saltängen Industri har en komplett tjänstepalett inom segmentet trycksatta rör. Hos Saltängen arbetar ett sammansvetsat gäng som står till tjänst dygnet runt - året om, 100 fast anställda och vid toppar bemannat upp till ca 350 personer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14