Saltången

Foto: Saltängen.

Jun 17, 2019

100 ton stål på två dagar i akutprojekt


-När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.

I maj utförde Saltängen Sveriges kanske snabbaste cisternreparation. Det var när mellanväggen i en cistern kollapsade hos en av Saltängens kunder i mellersta Sverige. Läget var akut då den trasiga väggen påverkade hela anläggningens produktion.

Saltängens flexibla matrisorganisation fick då uppgiften att tillverka, leverera och montera tillbaka en ny vägg. Cisternen är 24 meter i diameter och betongväggen som delar den är 10 meter hög.

Tack vare duktiga medarbetare, en effektiv och kompetent projektledning, heltäckande resurser för nytillverkning, renovering, reparation och industriservice hjälpte Saltängen kunden på 8 dagar, från order till färdigt.

-Den akuta cisternrenoveringen bjöd på det mesta: leverans av 100 ton stål på 2 dagar, montage av vägg 240 kvm med tillhörande pelare 12 meter långa HEA 360 balkar samt både nytillverkning och handpåläggning i vår verkstad i Norrköping. Imponerande, säger Tony Chatham, projektledare/offertingenjör.

-En stor eloge till alla som deltog i projektet! När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.

Saltängen-gruppen består av bolagen Saltängens Mekaniska Verkstad och Saltängen Industri med enheter i Stockholm och Borlänge, samt huvudkontor och stora verkstadsresurser i Norrköping. Saltängen Mekaniska Verkstad arbetar med industriservice, renovering, reparation och nytillverkning samt är specialister inom pannor och pannhus. Saltängen Industri har en komplett tjänstepalett inom segmentet trycksatta rör. Hos Saltängen arbetar ett sammansvetsat gäng som står till tjänst dygnet runt - året om, 100 fast anställda och vid toppar bemannat upp till ca 350 personer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  345
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29