Saab.

Oct 16, 2020

Saab tecknar 770 miljoners- ramavtal på Carl-Gustaf M4 med USA


Systemet har en världsledande position på marknaden

Saab har tecknat ett sjuårigt ramavtal med den amerikanska armén för granatgeväret Carl-Gustaf M4. Värdet på ramavtalet uppgår till cirka 770 MSEK. I samband med tecknandet av det nya ramavtalet gjordes en första beställning på cirka 80 MSEK med leveranser under 2021.

Ramavtalet möjliggör den amerikanska armén att lägga beställningen för den senaste versionen av granatgeväret Carl-Gustaf under en sjuårsperiod. Vapensystemen i detta ramavtal kommer att användas av den amerikanska armén, amerikanska marinkåren och amerikanska specialförbandet Special Operations Command.

- Carl-Gustaf systemet har en världsledande position på marknaden och tillför viktiga förmågor till slutanvändaren. Att den amerikanska armén ännu en gång väljer systemet är ytterligare ett styrkebesked för våra produkter, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Carl-Gustaf-systemet fick status som ett så kallat ”Program of Record” i amerikanska armén 2013, vilket bland annat innebär att samtliga förband inom den amerikanska armén kan lägga beställningar på systemet. 2018 meddelades det att den amerikanska armén ska förvärva den senaste versionen av systemet – Carl-Gustaf M4 och sedan 2019 har den amerikanska armén ett femårigt ramavtal på ammunition till Carl-Gustaf.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT