Foto: Saab.

Jan 11, 2019

Saab säljer kamouflage till Danmark


Det svenska försvarsföretaget har tagit emot ett antal beställningar från det danska försvarsministeriets material- och inköpsstyrelse (DALO) på statiska kamouflagesystem.

Leveranser förväntas ske under 2019. 

Den danska armén har använt Saab Barracudas signaturhanteringssystem i mer än 25 år. Den nya beställningen omfattar statiska kamouflagesystem, som är avancerade multispektrala kamouflagenät och ger oslagbart signaturskydd för fordon och andra föremål som står stilla.

– Med dessa produkter kommer den danska armén att ha de mest avancerade multispektrala kamouflagesystemen på marknaden, vilket ger användaren ett enastående skydd mot flertalet sensorhot, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saab Barracudas kamouflagelösningar erbjuder multispektralt skydd. Allt från ultraviolett, synligt, nära infrarött och kortvågigt infrarött ljus, till värmesensorer och radar.

Saab Barracudas avancerade produkter för kamouflageteknik har exporterats till mer än 60 länder världen över. Saab erbjuder ett unikt paket med skräddarsydda kamouflagesystem och lösningar för skydd av trupp som försämrar fiendens förmåga att upptäcka mål och anfalla dem. Dessa lösningar skyddar personal, fordon och basområden mot fientliga sensorer och fientligt måluttag.

Beställningarna bokfördes under 2018.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15