Foto: Saab.

Apr 29, 2021

Saab får radarkontrakt från amerikanska marinen


Ordervärdet uppgår till ca 300 miljoner.

US Navy har inom ramen för Shipboard Air Traffic Radar-programmet lagt en beställning för tre av Saabs radarsystem AN / SPN-50 (V) 1. Programmet ligger i produktionsfasen Low Rate Initial Production (LRIP).

Ordervärdet för kontraktet är 37,1 miljoner USD och den första leveransen är planerad till 2022. Radartillverkning, leverans, test och integrering kommer att äga rum på Saabs anläggning i Syracuse, New York, USA.

AN / SPN-50 (V) 1, som är en av de amerikanska versionerna av Saabs marina radarsystem Sea Giraffe Agile Multi Beam, kommer att fungera som den primära radarn för flygtrafikledning av såväl bemannade och obemannade flygsystem ombord på marinens kärnkraftsdrivna hangarfartyg och amfibiefartyg.

-Genom att utnyttja vår radarteknik som redan är i drift hos den amerikanska marinen, förstärker Saab tillsammans med Naval Air Traffic Management Systems Program Office fartygens förmåga till flygtrafikledning och säkerställer på så vis beredskap och kostnadseffektivitet, säger Erik Smith, VD och koncernchef, Saab i USA.

Leveranserna av den här avancerade flygtrafikledning- och landningsförmågan koordineras av amerikanska Naval Air Traffic Management Systems Program Office. I samarbete med Saab är de ansvariga för radarsystemets förvärv, utplacering och underhåll medan de är i drift hos den amerikanska marinen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117