Saab Görgen Johansson

Görgen Johansson. Foto: Saab.

Jul 5, 2019

Saab får order värd en halv miljard


Leveranser ska ske 2019-2020.

Saab har fått en beställning på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf®. Ordervärdet är cirka MSEK 500 och leveranser kommer ske 2019-2020.

Det ligger i branschens natur att närmare information om produkten och kunden på grund av olika omständigheter inte kan lämnas.

-       Carl-Gustaf är känt som ett pålitligt och robust system, det visar inte minst beställningar som denna. Den breda ammunitionsportföljen gör Carl-Gustaf till ett mångsidigt system för infanterienheter världen över, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs världsledande vapensystem Carl-Gustaf har använts under lång tid och med stor framgång världen över, inklusive i den nordiska och baltiska regionen. Vapensystemet Carl-Gustaf kan använda en rad olika ammunitionstyper och tillåter avsuttna soldater att bekämpa olika mål – från att neutralisera stridsfordon till att röja hinder och att bekämpa fiender i byggnader. Systemet som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT