Foto: Saab.

Nov 20, 2018

Saab får order värd en halv miljard


Utrustningen ska levereras till amerikanska armén.

Saab har tagit emot en order om att leverera ULCANS-kamouflagesystem (Ultra Lightweight Camouflage Net Systems) till den amerikanska armén. Ordervärdet är cirka 586 MSEK och leveranserna förväntas ske under 2019–2020.  

Den nya ordern innebär att de amerikanska soldaterna utrustas med de mest avancerade signaturhanteringssystem som finns tillgängliga på marknaden idag. Produktionen av de nya kamouflagesystemen kommer att ske vid Saab Defense and Security USA:s affärsenhet Saab Barracuda, med huvudkontor i Lillington, North Carolina.

– Saab är en erkänd världsledare inom utveckling och tillverkning av lösningar för signaturhantering. ULCANS ger multispektral förmåga av högsta klass samtidigt som systemet är lätt och enkelt att hantera, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs ULCANS är ett toppmodernt allväderssystem för signaturhantering som är utformat för att vara enkelt att använda och mycket tillförlitligt. Det är det enda signaturhanteringssystem som designats och utvecklats helt i USA specifikt för att uppfylla behoven hos den amerikanska armén.

– Saabs kamouflagesystem förser den amerikanska armén med toppmoderna signaturhanteringssystem för markstyrkor, med enastående nivåer av multispektralt skydd mot alla sensorhot som finns tillgängliga idag, säger Erik Smith, VD för Saab Defense and Security USA.

Saab har mer än 60 års erfarenhet av konstruktion, utveckling och tillverkning av signaturhanteringslösningar för den amerikanska armén och försvarskunder i mer än 50 länder.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT