Gripen E Meteor. Foto: Saab.

Dec 21, 2018

Saab får order från FMV


Ordervärde 430 miljoner.

Saab har mottagit en beställning från FMV avseende nytt materiel till Gripen E. Detta är en tilläggsbeställning till det ursprungliga Gripen E-avtalet från 2013. Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 430.

Det ursprungliga avtalet avseende utveckling och modifiering av Gripen E, som undertecknades i februari 2013, bygger på att visst materiel skulle återanvändas från den existerande Gripen C/D-flottan som finns i Försvarsmaktens ägo.

Istället för att återanvända materiel från Gripen C/D, anskaffas nytt materiel till en del av de sammanlagt 60 Gripen E som Sverige har beställt. Detta tillvägagångssätt säkrar möjligheten för Försvarsmaktens operativa Gripen C/D-flygplan att fortsatt producera den flygtid som behövs, under tiden som Gripen E levereras och förbandssätts.

Saab mottog den första tilläggsbeställningen från FMV avseende nytt materiel till Gripen E i december 2017. Denna andra beställning avser ytterligare nytt materiel till Gripen E.

FMV • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4