Foto: Saab. (Bilden har inget med affären att skaffa)

Dec 10, 2018

Saab får order från FMV


Ordern avser flygtrafiklednings- och flygplatssystem för ca 140 miljoner

Saab har mottagit en beställning från Försvarets materielverk (FMV) på integrerad flygtrafikledning (i-ATC) och integrering av en rad system i flygledartornet. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka SEK 138 miljoner och leveransen kommer att genomföras under perioden 2019–2021.

Beställningen avser underhåll och uppgradering av en rad flygtrafiklednings- och flygplatssystem vid Försvarsmaktens anläggningar runt om i landet. Systemen innehåller en mängd nya funktioner för att öka säkerheten och effektiviteten för flygtrafiken. I avtalet med FMV ingår dessutom en uppgraderad flygtrafikledningssimulator.

– Saab erbjuder flygtrafikledningslösningar i världsklass som förbättrar säkerheten och effektiviteten i flygtrafiken världen över. Denna order stärker säkerheten för våra kunders unika situation med både militär och civil trafikledning på samma flygplatser. Jag är stolt över att ha kundens fortsatta förtroende i detta avseende, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

Arbetet ska utföras vid Saabs anläggningar i Göteborg, Växjö, Arboga och Östersund och omfattar två av Saabs affärsområden, Industrial Products and Services och Support and Services.

Saabs expertis inom flygtrafikledningssystem sträcker sig från flygplatsverksamhet till digitala flygledartorn. Våra lösningar används av leverantörer av flygtrafikledningstjänster, flygplatser och flygbolag på mer än 100 platser i 45 länder. Som ledande leverantör av beprövade lösningar och tjänster inom flygledningssystem, kan vi omvandla verksamheter och förverkliga nyskapande idéer under hela processen från konceptformulering till långsiktig support.

fmv  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88