Anders Carp. Foto: Saab.

Aug 23, 2019

Saab får order från Australien


Ordern är värd cirka 184 miljoner kronor.

Saab har fått en beställning från australiska armén gällande förlängning av support för landets luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor till 2022. Luftvärnet och artillerilokaliseringslösningarna är i drift hos 16th Regt, Royal Australian Artillery och Saab ska säkerställa att förmågorna är tillgängliga och effektiva.

Kontraktet innebär att Saab tillhandahåller support för en rad system, bland annat markradarn Giraffe AMB och luftvärnsrobotsystemet RBS 70. Orderbeloppet är cirka MSEK 184.

-       Långsiktig och förstklassig support är en av grundpelarna i vårt erbjudande och nu ser vi fram emot att fortsätta stötta Australiens luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor med vår expertis inom komplexa integrerade system, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Supportprogrammet omfattar bland annat förmågan Mode 5 Identify Friend or Foe (IFF), vilket gör det möjligt att avgöra om ett objekt är vän eller fiende, och som Saab nyligen integrerat i Australiens luftvärnssystem RBS 70 som bland annat består av TaCCS, Giraffe AMB och RBS 70-avfyrningssystem. Denna världsledande förmåga säkerställer att den Australiska arméns luftvärnssystem är redo att sättas in i en koalitionsmiljö och reducerar kraftigt risken för felidentifiering av flygplan.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT