Anders Carp. Foto: Saab.

Apr 8, 2019

Saab får beställning från Lockheed Martin


Avser leveranser till kanadensiska flottans nya fartyg.

Saab har fått en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB till kanadensiska flottans nya trängfartyg, Joint Support Ships (JSS) som ingår i klassen Protecteur. Beställningen kommer från Lockheed Martin Canada.

Saab Sea Giraffe antenna radome

Lockheed Martin Canada är utsedd av huvudleverantören Seaspan Vancouver Shipyards som ansvarig för att leverera och integrera stridsledningssystemet ombord på fartygen. Saabs radar Sea Giraffe AMB kommer att ingå i fartygens ledningssystem. Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Halifax, Kanada med leveranser mellan 2020 och 2022.

-       Vi ser fram emot att fortsätta stärka den kanadensiska flottans förmåga med vår världsklassiga radar Sea Giraffe AMB, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Protecteur-fartygen utgör en central del av Kanadas nationella strategi för skeppsbyggnad. Fartygen kommer att kunna användas i en rad olika roller, bland annat till militära uppdrag både i kustområden och på öppet hav. De kan även användas för att leverera exempelvis bränsle, ammunition och reservdelar mellan andra fartyg, för att transportera last till pågående insatser på land, eller för att bemöta hot.

Saab har tidigare levererat radarsystem till Kanadas fregatter i Halifax-klassen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    232