Fotograf: Puolustusvoimat.

Oct 30, 2017

Saab får beställning från finska försvaret


Under försvarsövningen Aurora 17, som genomfördes i Sverige, användes utrustningen av både svenska och finska soldater.

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från det finska försvaret gällande leveranser av pansarvärnsvapnet NLAW. Leveranser kommer att ske under 2017.

Det finska försvaret har använt NLAW sedan 2007, då de blev Saabs andra exportkund på systemet. Beställningen innebär att kunden löser ut en option inom ramen för ett tidigare kontrakt gällande leveranser av NLAW, offentliggjort under 2015.

”Intresset för NLAW har ökat enormt de senaste åren. Den här beställningen är ett tydligt bevis på det och vi ser fram emot att leverera ett system med hög kapacitet till det finska försvaret. NLAW ger den enskilde soldaten en unik förmåga att slå ut stridsvagnar, något som inte tidigare funnits”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Under försvarsövningen Aurora 17, som genomfördes i Sverige, användes NLAW av både svenska och finska soldater.

”Det finns en långsiktig kommersiell relation mellan Saab och det finska försvaret. Den här delbeställningen från kontraktet vi signerade 2015 visar vilket förtroende kunden har för systemet”, säger Anders Gardberg, landschef för Saab i Finland.

NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon), är ett axelavfyrat pansarvärnsrobotsystem med förmåga att slå ut stridsfordon ovanifrån. Detta gör det till ett effektivt vapen för lätta förband som verkar avsuttet i alla stridsmiljöer, inklusive i bebyggda områden. Systemet är ursprungligen utvecklat för Sverige och Storbritannien, och möter kraven på ett modernt pansarvärnssystem för såväl internationella operationer som nationellt försvar.
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT