Görgen Johansson. Foto: Saab.

Jan 14, 2019

Saab får beställning från Brasilien


Beställningen innebär en betydande uppgradering av deras luftförsvarskapacitet.

Saab har mottagit en beställning avseende leverans av det bärbara luftvärnsrobotsystemet RBS 70 NG till den brasilianska armén. 

RBS 70 NG är den senaste generationen av det bärbara luftvärnssystemet RBS 70. Utöver RBS 70 NG-systemet omfattar den brasilianska beställningen övningssystem och annan tillhörande utrustning. Detta är den brasilianska arméns första beställning av RBS 70 NG och innebär en betydande uppgradering av deras luftförsvarskapacitet. Den brasilianska arméns befintliga RBS 70-system har använts sedan 2014. Systemet spelade en viktig roll i skyddet av de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016.

– Vi hälsar den brasilianska armén välkommen som den senaste användaren av RBS 70 NG. Vi ser deras beslut att fortsätta välja oss som leverantör som ett tydligt bevis på deras förtroende för Saabs luftförsvarslösning. RBS 70 NG erbjuder dag-/nattkapacitet, störningssäker laserstyrning och en automatisk målföljning som säkerställer att missilen träffar sitt mål, sade Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs utbud av markbaserade luftvärnsrobotsystem med kort räckvidd innehåller RBS 70 och den senaste versionen RBS 70 NG. RBS 70-systemet har varit mycket framgångsrikt på marknaden. Fler än 1 600 avfyrningssystem och över 17 000 robotar har levererats till 19 länder.

Ordern bokfördes under fjärde kvartalet 2018.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Solectro laserrök-1 Teknik

    Laserrök – ett mycket hälsofarligt ämne

    Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning mfl är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett mycket hälsofarligt ämne?
    14