Apr 16, 2019

Saab får beställning från amerikanska marinen


Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Syracuse, NY i USA.

Saab har fått ännu en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB, som i USA har beteckningen AN/SPS-77. Radarsystemen ska installeras på amerikanska marinens nya fartyg, Littoral Combat Ships, LCS 36 och LCS 38. Beställningen, som kommer från General Dynamics, är ytterligare ett kvitto på att Saab fortsätter att växa på den amerikanska marknaden.

Saab fick den första beställningen på Sea Giraffe AMB till Littoral Combat Ship under 2005. Sedan dess har Saab löpande utvecklat radarns standardfunktion för att möta den amerikanska marinens och kustbevakningens behov av övervakning såväl i kustnära miljöer som ute på öppet hav.

-        Saab är världsledande inom radar-sensorteknologi. Vår radar Sea Giraffe är en högkapabel och effektiv radarplattform som är lätt att anpassa och utveckla för att möta kundernas specifika operativa behov både nu och i framtiden, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Syracuse, NY i USA.

Utöver Sea Giraffe AMB-varianten AN/SPS-77 som används ombord på Littoral Combat Ship-fartygen i Independence-klassen utvecklar Saab ett antal andra versioner till amerikanska marinens Expeditionary Sea Base-fartyg och kustbevakningens fartyg Offshore Patrol Cutter.  Dessutom håller Saab på att utveckla AN/SPN-50, en variant av Sea Giraffe AMB avsedd för flygtrafikledning till sjöss som kommer att installeras på U.S. Naval Air Systems Commands fartyg i klasserna CVN och LHA/LHD.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT