Foto: Saab. Sea Giraffe AMB radar rmast

Jul 26, 2018

Saab får ännu en order från USA


Ytterligare beställning på sjöradarsystem från amerikanska marinen

Saab har fått en beställning av U.S. Navy gällande det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB Multi-Mode Radar (MMR) till den amerikanska kustbevakningens nyaste fartyg, Offshore Patrol Cutter (OPC).

MMR-systemet är en 3D-elektronisk fasstyrd radar med funktioner som hög uteffekt, anpassade vågformer och modern signalbehandling, vilket säkerställer hög prestanda i olika typer av marina miljöer. Saab fick den första beställningen på MMR till Offshore Patrol Cutter från den amerikanska marinen i oktober 2017.

- Varianter av Sea Giraffe AMB ingår just nu i fyra olika program i USA. Vi ser fram emot att fortsätta förse den amerikanska marinen och kustbevakningen med världsledande sensorteknik och förmåga att skapa en komplett samlad lägesbild även i de mest utmanande marina miljöerna, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Saab är en världsledande leverantör inom radar och sensorteknik. Utöver leveranserna av Sea Giraffe AMB MMR till amerikanska kustbevakningens Offshore Patrol Cutter, finns Saabs radar AN/SPS-77 idag ombord på U.S. Navys Littoral Combat Ship som ingår i Independence-klassen. Dessutom utvecklar Saab nu AN/SPN-50, en variant av AN/SPS-77som är avsedd för flygtrafikledning till sjöss.

Arbetet kommer att utföras på Saab i Göteborg och Syracuse, NY i USA, med leverans 2019.  
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT