Håkan Buskhe. Foto: Saab.

Nov 25, 2019

Saab-chefens nya jobb


Saabs tidigare vd Håkan Buskhe blir vd för Wallenberg-familjens investmentbolag FAM.

Det framgår av ett pressmeddelande. Han tillträder posten den 12 februari nästa år och efterträder då Lars Wedenborn som övergår i en roll som senior rådgivare och aktiv i bolagsstyrelser inom Wallenbergsfären.

 -Jag tycker det här uppdraget ska bli väldigt spännande. FAM spelar en viktig roll i det arbete som Wallenbergstiftelserna gör genom att finansiera grundforskning och utbildning vid svenska lärosäten. Jag tar mig an det här uppdraget med ödmjukhet men också med stor nyfikenhet och hoppas att min industriella bakgrund kombinerat med mitt teknikintresse ska bidra till FAMs fortsatta utveckling, kommenterar tillträdande vd:n Håkan Buskhe. 

Håkan Buskhe är civilingenjör och teknisk licentiat från Chalmers tekniska högskola och kommer närmast från vd-posten på säkerhetsföretaget Saab AB.

-Jag är övertygad om att Håkans industriella erfarenhet, ledarskap och teknikkunnande kommer bidra till ett framtida ännu starkare FAM, säger FAMs ordförande Marcus Wallenberg.

FAM AB är ett privat ägarbolag som förvaltar sina tillgångar genom att vara en aktiv ägare med en långsiktig ägarhorisont. FAM ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna. FAM har sedan 2007 utvecklats från 30 Mdr kr i tillgångar till cirka 50 Mdr kronor samtidigt som portföljen har förnyats med de partnerägda innehaven Höganäs, Munters och Kivra, det helägda IPCO samt det noterade Munters. Därtill har ägande stärkts i såväl SKF, Stora Enso som Kopparfors.

FAMLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT