Charlotte Rutgerson. Foto: Rutgerson Marin.

Aug 20, 2019

Rutgerson Marin öppnar upp fabriken för tredje året i rad


Under helgens Marstrand Boat Show är det dags igen. Att Rutgerson tillverkar allt från grunden på Marstrand brukar förvåna många.

-Responsen på våra fabriksvisningar har hittills varit så positiv att vi bestämt oss för att göra vårt öppna hus till en årlig tradition. Många är överraskade över att vi faktiskt tillverkar alla våra produkter från grunden här i Marstrand, berättar Charlotte Rutgerson som är VD för familjeföretaget.

Båttillbehörstillverkaren Rutgerson Marins fabrikvisning i Marstrand har blivit årlig tradition. Företaget bjuder för tredje året i rad in till öppet hus med fabriksvisning i samband med att Marstrand Boat Show, västkustens största flytande båtmässa, arrangeras nu i helgen 23-25 augusti.

Rutgerson Marin grundades i mitten av 70-talet när kappseglaren och Marstrandsbon Göran Rutgerson uppfann en ny typ av segelring som än idag används på de flesta moderna segel. Idag omfattas företagets sortimentet ett tusental olika segelbeslag och båttillbehör som exporteras till återförsäljare, segelmakare och båtbyggare över hela världen. 85% av Rutgersons produkter går på export, men nu satsar företaget på att synas mer på den svenska marknaden.

Rutgersons fabrik är öppen för allmänheten under hela mässhelgen. Utöver en rundvandring, där besökarna får se var företagets produkter tillverkas, kommer det finnas möjlighet att få rådgivning på plats, bygga egna block och handla till reducerade priser. Rutgerson kommer även visa upp ett urval av sina produkter på själva mässområdet, i monter B-2 norr om färjeläget. 

Vad: Öppet hus med fabriksvisning
När: Kl 10-18 (fredag-lördag 23-24/8) och kl 10-16 (söndag 25/8)
Var: Mjölkekilsgatan 21, Marstrand (Koön) 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT